Eredivisiedebuut lonkt voor vierde FC-keeper Jan de Boer tegen PSV

Jan de Boer
Jan de Boer © Orange Pictures
De grote vraag is wie zondag bij FC Groningen onder de lat staat als PSV op bezoek komt in De Euroborg. Door blessures van Michael Verrips en Peter Leeuwenburgh kan de keus zomaar vallen op de 22-jarige Jan de Boer.
In de rust tijdens de bekerwedstrijd tegen FC Dordrecht kreeg Jan de Boer te horen dat hij zich moest klaarmaken om in te vallen. Peter Leeuwenburgh kon niet verder vanwege een spierblessure en zo stond de op papier vierde keeper na de pauze tussen de palen bij FC Groningen.

Pas een paar weken volledig fit

Derde doelman Jan Hoekstra is pas een paar weken volledig fit, vandaar dat de technisch staf voor de 2,02 meter lange De Boer koos. Het waren niet alleen zijn eerste minuten in een officiële wedstrijd van FC Groningen, maar überhaubt zijn eerste minuten in het betaalde voetbal. Zondag zou 'boeroe' zomaar weer tussen de palen kunnen staan.

Las van de schouder

Michael Verrips kreeg na de strafschop van RKC last van zijn schouder en kampt nog altijd met de naweeën daarvan. De doelman werkte vrijdag een lichte training af, net zoals Leeuwenburgh. Zaterdag of wellicht zondag wordt er definitief een knoop doorgehakt over Leeuwenburgh, want de wedstrijd tegen PSV lijkt voor Verrips te vroeg te komen.
De grootste uitdaging die we hebben zijn de doelmannen
Frank Wormuth - coach
'De grootste uitdaging die we hebben zijn de doelmannen', zegt Wormuth. 'We weten nog niet hoe het met Verrips gaat. Hij voelt zich fijn, maar nog niet genoeg en hetzelfde geldt voor Leeuwenburgh. Daarom weten we niet of iemand van deze twee gaat spelen of dat het Jan de Boer wordt.'
'Onze doelmannen zijn onze grootste uitdaging'

'Geen kans is de grootste kans'

Wormuth zei na de nederlaag tegen FC Twente (3-0) dat FC Groningen momenteel geen kans maakt tegen de top-5 ploegen uit de eredivisie. PSV is zo'n ploeg.
'Geen kans is de grootste kans', zegt de Duitser over de wedstrijd tegen de Eindhovenaren. 'We hebben de mogelijkheid om van iedereen te kunnen winnen. Niemand verwacht iets en daarom kunnen de jongens vrijuit spelen. Ik heb genoeg ervaring met ploegen die niet zo goed zijn en dan ineens tegen topploegen fantastisch spelen. Ze moeten geen druk voelen en dan kunnen ze fantastisch voetballen. Elke wedstrijd hebben we één doelstelling en dat is winnen.'