Afgelopen | Donar wint met gemak van Den Helder Suns

Willem Brandwijk in actie op archiefbeeld
Willem Brandwijk in actie op archiefbeeld © JK Beeld
De basketballers van Donar nemen het vanavond in MartiniPlaza op tegen Den Helder Suns. De Groningers kunnen een overwinning in de competitie goed gebruiken en krijgen tegen Den Helder een uitgelezen mogelijkheid om vertrouwen te tanken na het ontslag van coach Matthew Otten. Bekijk het duel hier live vanaf 19.30 uur.
Andrej Stimac, eerder assistent van Otten, staat vanavond voor de derde keer langs de lijn als hoofdcoach. De Kroaat zag zijn ploeg in de competitie knap winnen op bezoek bij Landstede Hammers (63-68), maar moest constateren dat zijn team niet opgewassen was tegen de Italiaanse formatie van New Basket Brindisi (65-87).

Hoopvol

In de strijd om de Europe Cup kon Donar in eigen huis drie kwarten mee met de tegenstander, maar gaf het laatste kwart de doorslag. Het feit dat de Groningers voor het grootste gedeelte van het duel niet onder deden voor Brindisi, biedt hoop. De Italianen zijn op papier namelijk een stuk sterker dan de tegenstander van vanavond: Den Helder Suns.

De tegenstander

De Noord-Hollanders eindigden vorig jaar op de negende plaats in de Nederlandse competitie. Dit seizoen heeft Den Helder al drie wedstrijden gespeeld in de competitie. Het eerste duel werd gewonnen op bezoek bij BAL Weert (75-78). ZZ Leiden (79-105) en Yoast United (80-93) bleken in eigen huis een maat te groot.
De Amerikaan Darius Banks is de topscorer van Den Helder. Met een gemiddelde van 17,3 punten per wedstrijd is de forward een garantie voor scores.

Live

Ook vanavond is RTV Noord weer live van de partij. Vanaf 19.30 uur is het duel te bekijken via onze livestream. Het commentaar wordt geleverd door verslaggever Karel-Jan Buurke en analist Anjo Mekel.