Geert Wilders gaat maandag naar Zoutkamp

PVV-leider Geert Wilders in Ter Apel
PVV-leider Geert Wilders in Ter Apel © ProNews
Geert Wilders komt maandag naar Zoutkamp. De PVV-leider gaat met inwoners en ondernemers in gesprek over de overlast door asielzoekers.
Wilders zegt in een aankondiging naar Zoutkamp te gaan om 'de inwoners te steunen tegen het vreselijke asieldrama in hun mooie dorp'.

Overlast

Directe aanleiding voor de komst van Wilders is dat asielzoekers uit de noodopvang in De Marnewaard in toenemende mate voor overlast in Zoutkamp zorgen. Zo zien bewoners dat asielzoekers in auto's en boten zitten. Ook lopen asielzoekers 's nachts op straat, en soms achter huizen langs.
Ook de supermarkt ervaart overlast van een deel van de asielzoekers. Er wordt niet aan de lopende band gestolen in de buurtsuper, maar het komt wel voor dat producten in de schappen werden geopend en genuttigd, aldus de supermarkteigenaar. Al met al leidt het bij sommige dorpsbewoners tot een onveilig gevoel.

'Wachtkamer' van Ter Apel

De opvang in De Marnewaard werd in september in gebruik genomen en is bedoeld als 'wachtkamer' voor het aanmeldcentrum in Ter Apel. Er verblijven zo'n zeshonderd asielzoekers, die daar wachten totdat ze aan de beurt zijn voor hun asielaanvraagprocedure.
Een jaar geleden bracht Geert Wilders ook al een bezoek aan onze provincie, toen aan Ter Apel. Ook daar ging hij toen in gesprek met inwoners en ondernemers over onder meer de asielproblematiek.