Het is de Week van de jaren 70 op Radio Noord: 'Een prachtige, onbevangen tijd'

Eric Bats zet een plaat van Blondie op
Eric Bats zet een plaat van Blondie op © RTV Noord
Disco en punk, zitkuilen, wijde pijpen en de opkomst van fondue. De autoloze zondagen, de winter van 1979, Ome Willem, maar ook de verloren WK finales. Radio Noord gaat vanaf zaterdagochtend terug naar de jaren 70. Een week lang is muziek uit dit decennium te horen en wordt er teruggeblikt op belangrijke gebeurtenissen en rages uit die tijd.
Radiomaker Eric Bats heeft er zin in. 'In april hadden we de Week van de jaren 80 en dat vonden veel mensen leuk. Velen hadden zoiets van: waarom niet ook een Week van de jaren 70?'

Soul, punk, disco en new-wave

Bats (1967) begon het decennium als kleuter en eindigde het als brugpieper. Toch heeft hij veel herinneringen aan die tien jaar, met name aan de muziek: 'Het was een prachtige tijd, een onbevangen tijd. Alles kon en mocht, ook in de muziek. Er was van alles te horen: soul, punk, disco, new-wave, noem maar op. Denk dan bijvoorbeeld aan David Bowie en Iggy Pop. Ik ben zelf Bowie-fan, die heeft de jaren 70 gekleurd. Ook Meat Loaf en Blondie zijn bekende namen uit die tijd.'

RTV Noord-memory

Naast muziek, gebeurtenissen en rages uit de jaren 70, is Radio Noord ook op zoek naar Groningers die hun partner in dit decennium hebben leren kennen of getrouwd zijn.
Deze week worden er ook prijzen weggegeven. Een grote hit in de jaren 70 was het memory-spel. Er is een speciale RTV Noord-jaren 70-versie gemaakt die Radio Noord de hele week weggeeft. Natuurlijk zijn muzikale tips zijn welkom via telefoon of app.
Marcel Nieuwenweg trapt met zijn programma Noord en Ommeland zaterdagochtend om 08.00 uur de Week van de jaren 70 af. Op vrijdag 28 oktober sluit Radio Noord de speciale week af met een Top 70 van de jaren 70.
Radio Noord een week lang in teken van jaren 70