112-nieuws zaterdag 22 oktober: Auto botst op boom in Winschoten • Politie zoekt getuigen berovingen in zuidelijk deel Stad

Ambulancepersoneel verleent eerste hulp
Ambulancepersoneel verleent eerste hulp © 112Groningen
In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

22.05: Auto botst op boom in Winschoten

Op de Beertsterweg in Winschoten is een auto tegen een boom gebotst. De bestuurder is nagekeken in de ambulance, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.

21.00: Gewonde bij schietpartij in stadswijk Vinkhuizen

Bij een schietpartij aan de Vuursteenstraat in de stadswijk Vinkhuizen is zaterdagavond een persoon gewond geraakt.
De gewonde is voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. Over de aard van de verwondingen is niets bekendgemaakt. Er is nog geen verdachte aangehouden. En het is onbekend waarmee is geschoten, aldus de politie.
Lees hier het hele artikel

20.45: Politie zoekt getuigen meerdere geweldsincidenten en berovingen in zuidelijk deel Stad

De politie zoekt getuigen van meerdere geweldsincidenten en berovingen in het zuidelijk deel van de stad Groningen.
Een direct verband tussen de zaken lijkt er niet te zijn. Op dit moment lijkt er sprake te zijn van op zichzelf staande incidenten met verschillende daders, schrijft de politie op Instagram.

18.30: 45 km-auto belandt op zij in Tripscompagnie

Op de Tripscompagniesterweg in Tripscompagnie is een auto gekanteld. Daarbij is de bestuurder gewond geraakt. De bestuurder zat een tijdje vast in het voertuig, een zogenoemde 45 km-auto. De brandweer moest eraan te pas komen om de man uit het autootje te bevrijden.
De bestuurder was goed bij kennis, maar is wel meegenomen naar het ziekenhuis. Over de aard van zijn verwondingen is niets bekend. Vermoedelijk raakte de wagen een boom en kwam zodoende op z'n zijkant terecht.
Brandweerlieden proberen de bestuurder te bevrijden
Brandweerlieden proberen de bestuurder te bevrijden © 112Groningen

14.30: Drie gewonden door ongeval op motorcrossbaan Marum, onder wie jong kind

In Marum is een ongeval gebeurd met een crossmotor. Daarbij zijn twee mensen ernstig gewond geraakt, onder wie een jong kind. Bij het ongeval raakte ook nog een derde persoon gewond. Het ongeval gebeurde op het crossterrein aan de Kloosterweg.
Henk Hulshoff, voorzitter van motorclub Marum, spreekt van een ernstig ongeluk. 'Het is enorm triest dat dit is gebeurd en daar balen we enorm van', zegt hij.
Volgens Hulshoff is een coureur van de baan geschoten, waarna hij mensen heeft geraakt. 'Het was een ongeluk op het verkeerde moment en de verkeerde plaats.'
Lees hier het hele bericht

14.20: Aanrijdingen op A28

Op de A28 hebben zaterdagmiddag tussen Tynaarlo en De Punt twee ongevallen plaatsgevonden. Eerst schaarde door nog onbekende oorzaak een auto met aanhanger. De aanhanger kwam op de kop terecht en door dit ongeval ontstond een file. In deze file botsten vervolgens drie auto’s op elkaar.
Aanrijdingen op de A28
Aanrijdingen op de A28 © Persbureau Meter

08:00: Aanrijding op treintraject Groningen-Zwolle

Op het spoortraject Zwolle - Groningen is bij Haren in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 1:25 uur een aanrijding geweest op een onbewaakte overgang. Vanwege de aanrijding reden er enkele uren geen treinen tussen Haren en Groningen Europapark. Omstreeks 03:44 uur werd het treinverkeer volledig hervat.