Kim Polling bij rentree na zwangerschap snel onderuit in Abu Dhabi

Kim Polling op archiefbeeld
Kim Polling op archiefbeeld © ANP
Kim Polling heeft niet lang kunnen genieten van haar rentree op de judomat. De 31-jarige judoka uit Zevenhuizen, die terugkwam nadat ze in mei was bevallen van een dochter, verloor haar eerste partij in de klasse tot 70 kilogram tijdens de Grand Slam van Abu Dhabi.
Polling was vrijgeloot voor de eerste ronde en nam het in de tweede ronde op tegen de Griekse Elisavet Teltsidou, de nummer 36 van de wereldranglijst. Beide judoka's konden tijdens de reguliere tijd geen score maken en liepen wel tegen twee straffen aan. Ruim een halve minuut in de golden score liep de viervoudig Europees kampioene tegen haar derde straf aan, waardoor de partij naar de Griekse ging.

Lage verwachtingen

Voor Polling is dit de eerste wedstrijd na haar zwangerschap. Ze hoopt in 2023 weer op haar oude niveau te zijn en ging daarom ook zonder hoge verwachtingen naar Abu Dhabi.
'Ik ben gewoon fit, alleen qua judo zit ik natuurlijk nog niet op topniveau. Abu Dhabi zal wel iets minder sterk bezet zijn vanwege het afgelopen WK. Het is fijn dat ik weer even die wedstrijdspanning kan voelen. Ik ga daar zonder verwachtingen heen en ik heb er gewoon veel zin in, en hopelijk duurt het langer dan één potje', zo zei ze eerder.

Polling treurt niet over de verloren wedstrijd

Op haar Instagramaccount schrijft Polling over de verloren wedstrijd. Ze baalt van de verloren wedstrijd, maar is ook trots op zichzelf. 'Vandaag geeft vooral een boost van vertrouwen dat ik weer terug zal komen op mijn oude niveau.'

Spelen van Parijs

Eind december wil Polling meedoen aan de Masters in Jeruzalem, een toernooi voor de beste 36 judoka's van de wereld. Ze staat nu 28e. Haar uiteindelijke doel is plaatsing voor de Olympische Spelen van Parijs in 2024.