2-jarig kind en man zwaargewond bij ongeval met crossmotor in Marum (update)

De hulpdiensten zijn in groten getale aanwezig bij de crossbaan
De hulpdiensten zijn in groten getale aanwezig bij de crossbaan © Noordernieuws
In Marum zijn zaterdagmiddag bij een ongeval met een crossmotor een 2-jarig kind en een 35-jarige man ernstig gewond geraakt. Ook de 19-jarige man die de motor bestuurde raakte gewond, maar hij is er minder slecht aan toe.
Het ongeval gebeurde rond 14.30 uur op het crossterrein aan de Kloosterweg.

Identiteit gewonden

De zwaargewonde 35-jarige man en 2-jarig kind komen uit de gemeente Tytsjerksteradiel. De 19-jarige motorcrosser komt uit de gemeente De Fryske Marren.
Politie en ambulance waren snel ter plaatse. Ook de traumahelikopter kwam ter plaatse. Alle drie de slachtoffers worden per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Coureur van baan geschoten

Henk Hulshoff, voorzitter van motorclub Marum, spreekt van een ernstig ongeluk. 'Het is enorm triest dat dit is gebeurd en daar balen we enorm van', zegt hij.
Volgens Hulshoff is een coureur van de baan geschoten, waarna hij mensen heeft geraakt. 'Het was een ongeluk op het verkeerde moment en de verkeerde plaats.'
Meer wil de voorzitter voorlopig niet kwijt over het ongeluk in verband met de slachtoffers die ernstig gewond zijn afgevoerd naar het ziekenhuis. 'We hopen dat het voor alle betrokkenen goed afloopt.'
De politie doet onderzoek naar wat er is gebeurd.
Dit bericht is geüpdatet met meer informatie over de identiteit van de slachtoffers en de reactie van Henk Hulshoff