Jan de Boer onder de lat bij FC Groningen tegen PSV: 'Ik probeer een sobere keeper te zijn'

Jan de Boer in actie voor FC Groningen
Jan de Boer in actie voor FC Groningen © Orange Pictures
Jan de Boer maakt zondag zijn Eredivisiedebuut voor FC Groningen. Door blessures van Michael Verrips en Peter Leeuwenburgh staat de 22-jarige doelman uit Sneek tegen PSV in de goal. Dat heeft trainer Frank Wormuth zaterdagmiddag laten weten.
Jan de Boer kwam vier jaar geleden over van SC Heerenveen en maakte afgelopen woensdag zijn officiële debuut voor FC Groningen in de bekerwedstrijd tegen FC Dordrecht. In de rust verving hij Peter Leeuwenburgh, die vanwege een hamstringblessure niet verder kon spelen. Eerste keeper Michael Verrips kampt al een aantal weken met een schouderblessure die hij opliep in de wedstrijd tegen RKC.

Kogel door de kerk na zaterdagtraining

De afgelopen dagen durfde de technische staf nog geen definitieve beslissing te nemen over welke doelman zondag onder de lat zou staan en werd de zaterdagtraining afgewacht. Daaruit bleek dat Leeuwenburgh niet in actie kon komen.
Jan de Boer maakt debuut: 'Ik denk er nog niet teveel over na'

'Padt is goed voorbeeld'

'Ik ben groot (2,02 meter), redelijk op de lijn met goede reflexen en probeer een sobere keeper te zijn', zegt De Boer over zichzelf. 'Daarin was Sergio Padt een goed voorbeeld. Niet teveel gekke dingen doen en gewoon keepen.'
De Boer krijgt de voorkeur boven Jan Hoekstra die afgelopen seizoen nog de vaste stand-in was van Leeuwenburgh. Hoekstra is pas enkele weken weer volledig fit na een slepende blessure die hem lang aan de kant hield.
De wedstrijd tegen PSV begint zondag om 14.30 uur in de Euroborg en is live te volgen via de kanalen van RTV Noord.