Lycurgus opnieuw in vijfsetter onderuit tegen topploeg

Het team van Lycurgus
Het team van Lycurgus © JK Beeld
De volleyballers van Samen Lycurgus hebben zaterdagvond opnieuw een topduel verloren in vijf sets. In Apeldoorn werd het 3-2 voor de regerend landskampioen Draisma Dynamo.
De ploeg van coach Arjan Taaij begon scherp aan de wedstrijd en wist de eerste set naar zich toe te trekken met 22-25.
De tweede set kende een opmerkelijk verloop. De thuisploeg kwam met 24-14 voor, maar met Tieme de Jong aan de opslag, kwamen de Groningers terug tot 24-23. Vervolgens maakte de ploeg van coach Redbad Strikwerda dan toch het bevrijdende punt via uitblinker Martijn Brilhuis: 25-23.
De derde set ging met 25-20 opnieuw naar Dynamo en de vierde set was met 22-25 weer voor Lycurgus.

Vijfde set

In de vijfde en beslissende set kwam de thuisploeg al snel op voorsprong. Nadat het 13-9 stond, kwam Lycurgus nog wel terug tot 13-12. Daar bleef het bij voor de Groningers, want de set ging met 15-12 naar de thuisploeg. Aanvoerder Ryan Coenen was topscorer aan de kant van Lycurgus met 21 punten. Brilhuis maakte er 28 namens de thuisploeg.

Derde vijfsetter

Lycurgus heeft hierdoor de eerste drie wedstrijden van de competitie in vijf sets afgewerkt. De eerste, uit bij Sliedrecht Sport, werd nog gewonnen. De beslissende set, die normaal gesproken tot 15 punten gaat, eindigde toen in maar liefst 24-26.
Vorige week werd er in eigen huis met 2-3 verloren van Active Living Orion uit Doetinchem.

Weinig rust

Lycurgus heeft een zwaar programma dit weekend, want zondagmiddag vanaf 16.00 uur wacht in eigen huis het duel tegen Simplex SSS uit Barneveld. Ook die ploeg speelde zaterdagavond overigens een vijfsetter.
De ploeg van coach Arjan Taaij staat met vier punten uit drie duels in de middenmoot. SSS staat daar iets boven en heeft vijf punten uit drie wedstrijden.