FC Groningen speelt in tweede ronde beker thuis tegen SV Spakenburg

FC Groningen-spits Ricardo Pepi viert zijn doelpunt tegen RKC
FC Groningen-spits Ricardo Pepi viert zijn doelpunt tegen RKC © ANP
FC Groningen neemt het in de tweede ronde van de KNVB-beker in de eigen Euroborg op tegen SV Spakenburg. De amateurclub werd zaterdagavond aan de Trots van het Noorden gekoppeld tijdens de loting op ESPN.
De exacte speeldatum en -tijd moet nog bekend worden. De wedstrijd wordt op dinsdag 10, woensdag 11 of donderdag 12 januari gespeeld.

1-4 in 1983

SV Spakenburg komt uit in de Tweede divisie, de hoogste amateurdivisie. Daarin staat het momenteel op de elfde plek. Centrale verdediger Koos Werkman, die de jeugdelftallen van FC Groningen heeft doorlopen, komt uit voor SV Spakenburg.
FC Groningen speelde in 1983 al eens voor de beker tegen Spakenburg. Toen wonnen de Groningers met 1-4 van het vissersdorp uit de provincie Utrecht. Jan de Jonge, Jan van Dijk, Ron Jans en Rob McDonald waren toen de doelpuntenmakers.

TEC

SV Spakenburg versloeg in de eerste ronde van de beker TEC uit Tiel met 2-1. FC Groningen plaatste zich voor de tweede ronde van de beker door woensdagavond aan de Krommedijk FC Dordrecht met 0-3 te verslaan.