112-nieuws zondag 23 oktober: Botsing tussen auto en fietser in Stad • Auto's botsen op parkeerterrein Ikea in Stad

De politie en ambulance waren snel ter plaatse aan het Boterdiep in Stad
De politie en ambulance waren snel ter plaatse aan het Boterdiep in Stad © 112Groningen
In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

18.45: Botsing tussen auto en fietser in stad Groningen

Op het Boterdiep in de stad Groningen zijn een auto en een fietser met elkaar in botsing gekomen. Politie en ambulance zijn ter plaatse. De fietser is behandeld in de ambulance en hoeft niet mee naar het ziekenhuis.

15.30: Gemeente staat stil bij 'tragedie op crossbaan Marum'

Vanuit de gemeente Westerkwartier heeft locoburgemeester Bé Schollema zondag gereageerd op het ongeluk op de crossbaan van Marum, waar zaterdag een 2-jarig jongetje om het leven kwam. Locoburgemeester Bé Schollema spreekt van een dag met een zwarte rand.
'Een prachtige dag is geëindigd in een tragedie. Dit noodlottige ongeluk heeft een enorme impact op alle betrokkenen. Ons medeleven gaat in de eerste plaats uit naar de familie van het jongetje en zijn vader die zwaargewond is geraakt. Wij wensen hen heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd. Daarnaast is de verslagenheid onder de leden van Motorclub Marum groot, evenals onder de bezoekers. Wij staan in nauw contact met de club om er voor hen te zijn.'
De schans op de crossbaan in Marum waar het ongeluk plaatsvond
De schans op de crossbaan in Marum waar het ongeluk plaatsvond © Persbureau Meter

15.15: Auto's botsen op parkeerplaats Ikea

Op het parkeerterrein van de Ikea aan de Sontweg in Groningen zijn vanmiddag twee personenauto's met elkaar in botsing gekomen. Eén persoon is door het ambulancepersoneel gecontroleerd. Over eventuele verwondingen is niets bekend. Beide voertuigen raakten beschadigd door de botsing.
Hulpdiensten bij de botsing op de parkeerplaats van Ikea
Hulpdiensten bij de botsing op de parkeerplaats van Ikea © Venema Media

9.30: Politie treft auto zonder bestuurder naast Eemshavenweg

Op de Eemshavenweg (N46) is vanochtend een auto van de weg geraakt en in de sloot terecht gekomen. Bij aankomst van de hulpdiensten was de bestuurder niet meer bij het voertuig.
De brandweer en politie kregen rond 9.00 uur een melding van een auto te water. Onder meer het duikteam van de brandweer werd opgeroepen. Omdat er niemand meer in de auto zat, is de wagen met een kraan uit de sloot getrokken. Over de oorzaak van het ongeluk is niets bekend.
De auto in de berm naast de Eemshavenweg
De auto in de berm naast de Eemshavenweg © 112 Groningen

07.15: Brandende container aan de Gruttostraat in Foxhol

Aan de Gruttostraat in Foxhol heeft in de nacht van zaterdag op zondag een brandende container een portiekflat vol rook gezet, dat meldt Brandweer Groningen op Twitter.
Alle bewoners zijn in veiligheid gebracht. De brandweer controleert de woningen en zal de flat ventileren, zodat bewoners zo snel mogelijk kunnen terugkeren naar hun eigen woning.