Donar na verlenging nipt onderuit in Rotterdam

Artjoms Butjankovs op archiefbeeld
Artjoms Butjankovs op archiefbeeld © JK Beeld
De basketballers van Donar hebben zondagmiddag een drukke week afgesloten met een ware thriller in Rotterdam. De ploeg van coach Andrej Stimac ging na verlenging nipt onderuit tegen Feyenoord: 89-87.
De Groningers begonnen niet goed aan het duel en keken al snel tegen een flinke achterstand aan (13-2). De thuisploeg had een beter schotpercentage en was sterker in de rebound. Met name Olaf Schaftenaar zorgde er met negen punten voor dat de achterstand na het eerste kwart iets werd teruggebracht: 25-17.

Gelijk opgaande strijd

In het tweede kwart kwam de ploeg van coach Andrej Stimac terug in de wedstrijd. Het was opnieuw Schaftenaar die er met een driepunter op de buzzer voor zorgde dat Donar bij rust eindelijk een kleine voorsprong had: 43-45.
In het derde bedrijf had Donar lange tijd het voortouw, maar bleef de strijd gelijk opgaan. Na dertig minuten spelen, stond het 59-60.

Razend spannend slot

Ook in het laatste kwart bleef het razend spannend. Een minuut voor tijd zorgde Charles Callison met een driepunter voor een voorsprong van twee punten. Via Jeroen van der List kreeg de ploeg van Toon van Helfteren met nog zeven seconden te gaan de kans om gelijk te maken vanaf de vrije worplijn, maar hij faalde twee keer. Met nog twee seconden te gaan lukte het Trey Diggs wel vanaf die positie, waardoor er een verlenging volgde.

Verlenging

In de extra tijd namen de Rotterdammers al gauw een voorsprong. Vervolgens kwam Donar weer heel dichtbij, dankzij vijf punten van Artjoms Butjankovs en een alley-oop van Willem Brandwijk (88-87). Het was topscorer Diggs (37 punten) die vanaf de vrije worplijn in de slotseconde de eindstand bepaalde.
Butjankovs was topscorer namens Donar met achttien punten. Schaftenaar maakte er vijftien.

Europe Cup

Woensdagavond vanaf 19.30 uur nemen de Groningers het in eigen huis voor de Europe Cup op tegen BC Budivelnyk uit Oekraïne. Dat duel is weer live te zien via een stream van RTV Noord.