Lycurgus verliest opnieuw vijfsetter in razend spannende competitie

Lycurgus-speler Kyle McCauley slaat de bal langs het SSS-blok
Lycurgus-speler Kyle McCauley slaat de bal langs het SSS-blok © JKBeeld
De volleyballers van Samen Lycurgus beleven een razend spannende competitie. De Groningers speelden ook in het vierde duel vijf sets. Zondagmiddag werd in eigen huis met 2-3 verloren van Simplex SSS uit Barneveld.
Beide ploegen hadden al een vijfsetter van de zaterdagavond te verwerken, dus het zou een extra zware opgave worden. De coach van Lycurgus, Arjan Taaij, had al aangekondigd dat deze competitie spannender dan ooit zou worden. Tot nu toe heeft hij gelijk gekregen, want zijn ploeg speelde in alle drie voorgaande duels eveneens vijf sets (tegen Sliedrecht Sport, Active Living Orion en Draisma Dynamo).
Taaij: 'We moeten stabieler worden'

Spectaculair begin

De eerste set in het Alfa-college Sportcentrum was eveneens spectaculair. De Groningers kwamen slecht op gang en keken al snel tegen een achterstand van zeven punten aan: 11-18. Maar Lycurgus kwam knap terug, waarbij coach Taaij zelfs het veld in kwam om mee te doen in een groepsknuffel. Lycurgus kreeg bij 24-22 zelfs twee keer de kans om de set te beslissen. Dat lukte niet, waarna de bezoekers wél hun tweede setpoint verzilverden: 25-27.
Daarna was Lycurgus een tijd lang goed wakker, want de volgende twee sets werden met 25-19 gewonnen door de thuisploeg.

SSS komt terug

In de vierde set haalden de bezoekers alles uit de kast om er (opnieuw) een vijfde set uit te slepen. De ploeg uit Barneveld kwam dan ook zelfs negen punten voor te staan (5-14). Hoewel Lycurgus terugkwam wist SSS de voorsprong vast te houden tot het einde: 22-25.
In de vijfde en beslissende set kwamen de bezoekers al snel op een voorsprong van vier punten (1-5). Lycurgus was niet meer in staat om het tij te keren. De vijfde set eindigde in 8-15.
Lycurgus heeft nu vijf punten uit vier wedstrijden en blijft daarmee middenmoter.
Bartels: 'De competitie wordt steeds beter'

Uit bij koploper

Zondag 30 oktober wacht opnieuw een zware tegenstander voor Lycurgus. Dan spelen de Groningers vanaf 16.30 uur in het Limburgse Linne tegen de verrassende koploper van de eredivisie Numidia VC Limax.