BNC-doelman (15): 'Leuk om tegen ploeg uit vierde divisie te spelen'

Roël Siemens
Roël Siemens © Henk Elderman/RTV Noord
Be Quick 1887 kende geen genade voor BNC in de eerste knock-out ronde van het bekertoernooi. De oneerlijke strijd op Sportpark De Hardenberg in Finsterwolde eindigde in 13-0. Bij BNC stond de vijftienjarige Roël Siemens in het doel. Er was voor hem weinig eer te behalen.
Vierde Divisionist Be Quick kwam al vroeg op voorsprong tegen vierde klasser BNC. Siemens zag daarna de ene naar de andere aanval op zich afkomen. Maar het duurde lang voordat de tweede treffer viel. De jonge keeper redde een aantal keren goed. Be Quick was vaak slordig in de afwerking. Toch werd er in de eerste helft nog drie keer gescoord.
'In de eerste helft ging het prima, maar uiteindelijk krijg ik toch veel goals om de oren. Ik heb net zo gespeeld als altijd en vond het leuk om tegen een ploeg uit de Vierde Divisie te spelen,' vertelde een moegestreden Siemens.

Eerste doelman

De jongeling keept nog maar drie jaar. Dit seizoen is hij door trainer Jaap Sikkema gebombardeerd tot eerste doelman. Vier keer stond hij in de competitie onder de lat. Hij incasseerde tot dusver vijf tegendoelpunten. Dat hij dertien keer moest vissen tegen Be Quick was wel ingecalculeerd. Zeker omdat bij BNC in de afgelopen week een aantal spelers afhaakte vanwege blessures.
In de topper met Veelerveen moeten we er op z'n BNC's staan met z'n allen
Jaap Sikkema - BNC-trainer
'Dan is het kijken hoe we het kunnen invullen. Dan moet je ook niet piepen als amateurvereniging. We hebben in mijn ogen een goed elftal op de been kunnen brengen,' keek Sikkema terug. Volgende week speelt zijn elftal de topper in de Vierde Klasse tegen Veelerveen. 'Dan moeten we er op z'n BNC's staan met z'n allen.'

Spitsuur

Af en toe schreeuwde Sikkema zich de longen uit z'n lijf voor de dug-out. Het leverde niks op. Be Quick-doelman Swen Bakker hoefde maar een keer in te grijpen bij een hoge voorzet.
Aan de andere kant was het in de tweede helft haast elke seconde spitsuur voor het doel van Siemens. Hij weerde zich knap, maar kon de in totaal negen treffers niet voorkomen. 'Ze schoten ook wel heel hard, maar ik vond dat ik goed m'n best deed en soms een bal goed tegenhield.'