112-nieuws maandag 24 oktober: Automobilist schept fietser in Stad • Gewonde bij kop-staartbotsing Oude Pekela

Het slachtoffer werd behandeld door het ambulancepersoneel
Het slachtoffer werd behandeld door het ambulancepersoneel © ASMedia
In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

18.20: Automobilist schept fietser in Stad

Een fietser is maandag rond het avonduur gewond geraakt bij een ongeval aan de Laan Corpus den Hoorn in de stad Groningen. Het slachtoffer werd bij het sportcomplex geschept door nog onbekende oorzaak door een automobilist.
Na behandeling door het ambulancepersoneel werd de man overgebracht naar het ziekenhuis. De fiets en personenauto raakten door het ongeval beschadigd.

17.55: Drie auto's betrokken bij kop-staartbotsing Oude Pekela

Op de N367 in Oude Pekela zijn bij een kop-staartbotsingdrie auto's met elkaar in botsing gekomen. Eén persoon raakte daarbij gewond en is meegenomen naar het ziekenhuis. Of er meer gewonden zijn, is niet bekend.
De auto's hebben alle drie schade. Hoe het ongeval kon gebeuren is niet bekend.
De hulpdiensten verlenen eerste assistentie
De hulpdiensten verlenen eerste assistentie © Noordernieuws

16.55: Politie waarschuwt voor zakkenrollers in stadscentrum Groningen

De politie waarschuwt voor zakkenrollers in het centrum van Groningen. De chef van het basisteam Groningen Centrum schrijft op Twitter dat het de afgelopen nacht weer raak was, toen een beveiliger zag hoe twee personen een nietsvermoedende voorbijganger de portemonnee afhandig maakten.
De beveiliger waarschuwde de politie, waarna de twee werden gearresteerd. Het duo had ook nog een telefoon en horloge van een eerdere diefstal op zak.
De politie ziet de laatste tijd een toename van het aantal zakkenrollers in de stad Groningen. De politie heeft enkele tips om het zakkenrollers lastig te maken. Stop de telefoon of portemonnee niet in de achterzak, installeer een app op de telefoon die de locatie kan doorgeven en noteer het zogenoemde IMEI-nummer, de 15-cijferige code die specifiek is voor een toestel.

12.05: Motorongeval op kruising in Haren

Op de kruising van de Molenweg en de Hortuslaan in Haren is een ongeluk gebeurd met een motor. Het slachtoffer is aanspreekbaar, maar de oorzaak van het ongeval is onbekend.
Hulpdiensten in Haren
Hulpdiensten in Haren © Persbureau Meter

9.10: Loslopende ezels in Bellingwolde

In Bellingwolde moest de politie maandagochtend in actie komen voor enkele loslopende ezels, die in een veld langs de Veendijk liepen. De politie slaagde er, ondanks een in elkaar geknutselde lasso, (nog) niet in de beesten te vangen.
Het is niet bekend van wie de ezels zijn.
De politie probeert de ezels te vangen
De politie probeert de ezels te vangen © Politie Oldambt/Instagram

0.15: Autobrand aan Mudaheerd in Stad

Kort na middernacht is de brandweer in actie gekomen bij een autobrand aan de Mudaheerd in de stad Groningen. Door snel ingrijpen kon worden voorkomen dat het voertuig volledig uitbrandde, al raakte ook een andere auto zwaar beschadigd.
Hoe de brand is ontstaan, wordt onderzocht. Brandstichting wordt niet uitgesloten.
De brandweer heeft de auto geblust
De brandweer heeft de auto geblust © Venema Media