Lycurgus trekt talentvolle passer-loper aan

Ferdy van Dijk in actie met Oranje U20 tegen de leeftijdsgenoten van Duitsland
Ferdy van Dijk in actie met Oranje U20 tegen de leeftijdsgenoten van Duitsland © Instagram Ferdy van Dijk
Volleybalclub Samen Lycurgus heeft zich versterkt met Ferdy van Dijk. De 21-jarige passer-loper heeft een contract getekend voor de rest van dit seizoen.
Ferdy van Dijk komt over van eredivisionist VCN uit Capelle aan den IJssel. Hij is de vervanger van Steven Ottevanger, die onlangs vertrok naar het Belgische Greenyard Maaseik. De 1.94 meter lange Van Dijk werd dit jaar opgenomen in de selectie van Oranje onder 22 jaar en doorliep meerdere nationale jeugdselecties. Van Dijk sluit woensdag aan bij de selectie van coach Arjan Taaij.
‘Ik heb er erg veel zin in en ben blij dat ik deze stap kan maken. Het is natuurlijk niet gebruikelijk om in het seizoen over te stappen, maar ze gunnen het me van harte bij VCN. Ik wil het liefst prof worden in een mooie buitenlandse competitie. Polen of Italië lijkt me geweldig. Om daar te komen, kan Lycurgus mij de stap bieden die ik nu nodig heb', aldus Van Dijk.

'Sterker in de passing'

Hij vervolgt: ‘Ik ben gedreven en speel altijd met volle energie. Ik ben lang libero geweest en uitgegroeid tot een vooral goed passende passer-loper. Mijn passing is altijd sterker geweest dan de aanval. Ik zorg voor rust op het veld en ben een stabiele factor, denk ik.’
Taaij voegt toe: ‘We zochten iemand die veel wil trainen en die vooral passend direct van toegevoegde waarde is en voor stabiliteit kan zorgen. Ferdy voldoet daar aan en het is voor hem een mooie stap voorwaarts', aldus de coach van Lycurgus.

Programma

Lycurgus heeft nu vijf punten uit vier wedstrijden en staat daarmee in de middenmoot van de eredivisie. Zondag spelen de Groningers om 16.30 uur in het Limburgse Linne tegen de verrassende koploper van de eredivisie, Numidia VC Limax.