112-nieuws dinsdag 25 oktober: Beelden mishandeling gedeeld • Scootmobieler te water • Getuigen schietincident gezocht

Een politiewagen
Een politiewagen © Jos Schuurman/FPS
In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

16.50: Politie zoekt verdachten van mishandeling in Stad

De politie heeft beelden gedeeld van een mishandeling die op 12 juli van dit jaar heeft plaatsgevonden in de stad Groningen en is op zoek naar drie verdachten. Om 3.45 uur die nacht kregen twee groepen ter hoogte van een snackbar in de binnenstad van Groningen (Grote Markt/Poelestraat/Oosterstraat) onenigheid met elkaar.
Twee personen werden daarbij hard in het gezicht geslagen, waarbij een persoon 'aanzienlijk gewond' raakte. 'Naast dat het slachtoffer plastische chirurgie moet ondergaan voor zijn gescheurde bovenlip, is hij ook behandeld voor een gebroken neus en een gekneusde enkel', aldus de politie.

15.55: Scootmobieler te water in Stadskanaal

Aan de Marathonlaan in Stadskanaal is dinsdagmiddag even voor vieren een scootmobieler in het water beland. Hoe dat kon gebeuren is nog niet duidelijk.
De hulpdiensten, waaronder de traumahelikopter, werden massaal opgeroepen. De te water geraakte persoon werd door de politie en omstanders weer op het droge getrokken. Inzet van de traumaheli en de brandweer bleek uiteindelijk niet nodig.
Over de toestand van de scootmobieler is niets bekend.

15.30: Politie zoekt getuigen van schietincident Vuursteenstraat in Stad

De politie is op zoek naar mensen die meer weten over het schietincident van afgelopen zaterdag aan de Vuursteenstraat in de stad Groningen. Daarbij raakte een minderjarige jongen gewond.
Het schietincident vond zaterdagavond rond 21.00 uur plaats nabij een speeltuin in de wijk Vinkhuizen. Politieagenten troffen daar de gewonde jongen aan. 'Er is gepraat met meerdere getuigen en met het slachtoffer', zegt de politie. 'Ook is buurtonderzoek verricht en worden camerabeelden bekeken.'
De politie is nog vooral op zoek naar meer informatie over wat vooraf ging aan het incident. 'Heeft u personen horen praten over het schietincident of heeft u een vermoeden wie hierbij betrokken zou kunnen zijn? Alle informatie kan in het onderzoek van belang zijn', aldus de politie.
De hulpdiensten zijn in groten getale ter plaatse
De hulpdiensten zijn in groten getale ter plaatse © Venema Media