Tien jaar cel geëist tegen Foxholster (32) voor dodelijke steekpartij in Delft

Vrouwe Justitia, het symbool van de rechtspraak
Vrouwe Justitia, het symbool van de rechtspraak © RTV Noord
Tegen een 32-jarige man uit Foxhol is dinsdag bij de rechtbank in Den Haag tien jaar cel geëist voor het doodsteken van de 58-jarige Franklin Windster uit Delft. Dat gebeurde op 4 oktober vorig jaar op de galerij van een flat aan de Burgwal in Delft.
Foxholster Anselmo R. werkte in de Randstad en logeerde tijdelijk bij het verre familielid van hem in Delft. Die wees hem de deur omdat de logé seks had in zijn bed en geld van hem zou hebben weggenomen. Op de galerij voor de woning ontstond ruzie. Het slachtoffer overleed ter plekke als gevolg van tien steekwonden.

Zelfverdediging

Volgens de verdachte zou de Delftenaar aanvankelijk zelf met een mes hebben gezwaaid. De verdachte zou hebben gestoken uit zelfverdediging, om te voorkomen dat hij over de reling van de galerij naar beneden zou worden gegooid. Op dat moment zou hij het mes na een eerste steek uit de zij van het slachtoffer hebben getrokken om opnieuw te steken, uit noodweer.
Maar dat gelooft de officier van justitie niet, onder meer omdat er geen dna van het slachtoffer op de kleding van de verdachte is gevonden. Het mes is nooit teruggevonden, dat zou mogelijk in het water zijn gegooid.

'Verhaal rammelt van alle kanten'

De officier vindt dat het verhaal van de verdachte 'van alle kanten rammelt'. Zij is ervan overtuigd dat de Foxholster boos was op de Delftenaar en hem om die reden meermalen heeft gestoken met dodelijk gevolg: 'Iemand die bereid was zijn woning voor hem te openen en hem in huis te nemen, terwijl daar nauwelijks ruimte voor was.'
De rechtbank doet op 8 november uitspraak.