112-nieuws woensdag 26 oktober: Bedrijfsbusjes opengeknipt • Verdachten mishandeling melden zich • Gaslek in Wedde

Drie auto's raakten beschadigd in Winschoten
Drie auto's raakten beschadigd in Winschoten © Noordernieuws
In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

16.55: Politie zoekt eigenaar van loslopende hond in Stad

In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie in de stad Groningen een loslopende hond aangetroffen. Agenten vonden de jonge hond bij de Nieuwstad.
De politie vraagt mensen die de zwarte hond herkennen contact op te nemen met de Dierenambulance Groningen.
De jonge, zwarte, loslopende hond
De jonge, zwarte, loslopende hond © Instagram Politie Groningen Centrum

15.50: Eigenaren bedrijfsbusjes dupe van inbraak

Meerdere eigenaren van bedrijfsbusjes in Appingedam en Siddeburen zijn de dupe van inbraak. De busjes zijn volgens de politie opengebroken, waarna spullen zijn gestolen.
Een van de opengeknipte bestelbussen uit Siddeburen
Een van de opengeknipte bestelbussen uit Siddeburen © Sibboerster Neisblad

11.40: Drie auto's beschadigd na kop-staartbotsing Winschoten

Op de Meester D.U. Stikkerlaan in Winschoten zijn woensdagochtend drie auto's met elkaar in botsing gekomen. Bij het ongeluk raakte niemand gewond. Twee auto's zijn afgesleept door een bergingsdienst.

11.20: Nog twee verdachten mishandeling hebben zich gemeld

Ook de twee andere verdachten van de mishandeling die op 12 juli plaatsvond in het centrum van Groningen, hebben zich bij de politie gemeld. Eerder op de dag meldde een derde verdachte zich al (zie 10.10 uur in dit liveblog). De drie worden volgens de politie op korte termijn gehoord.

10.25: Gaslek in Wedde

De Lageweg in Wedde is woensdagochtend afgesloten vanwege een gaslekkage. Het gaslek is ontstaan tijdens werkzaamheden voor de aanleg van glasvezel. De brandweer is aanwezig en verricht metingen.
De Lageweg in Wedde is tijdelijk afgezet vanwege een gaslek
De Lageweg in Wedde is tijdelijk afgezet vanwege een gaslek © 112Groningen

10.10: Verdachte mishandeling in Stad meldt zich

Een van de drie verdachten van een mishandeling in het uitgaanscentrum van Groningen heeft zich bij de politie gemeld. Naar de twee andere verdachten wordt nog gezocht.
De politie deelde dinsdag beelden van het drietal. Ze worden verdacht van een ernstige mishandeling op 12 juli, ter hoogte van een snackbar in de binnenstad.
Twee personen werden daarbij hard in het gezicht geslagen; één persoon raakte 'aanzienlijk gewond'. 'Naast dat het slachtoffer plastische chirurgie moet ondergaan voor zijn gescheurde bovenlip, is hij ook behandeld voor een gebroken neus en een gekneusde enkel', aldus de politie.

8.50: Auto's botsen in Groningen

Op de Wenckebachlaan in Groningen zijn woensdagochtend twee auto's met elkaar in botsing gekomen. Door de klap kwam een van de voertuigen in een heg naast de weg terecht. Een bestuurder moest naar het ziekenhuis met onbekend letsel. Volgens een woordvoerder van de politie was ook een fiets betrokken bij het ongeluk. Een getuige zegt dat de fietser geraakt is door een auto, waarna die tot stilstand kwam op de stoep.
Een van de beschadigde auto's na het ongeluk
Een van de beschadigde auto's na het ongeluk © ProNews