FC Groningen verkoopt te veel kaarten voor uitvak in Emmen; tientallen supporters worden afgebeld

Het uitvak tijdens FC Emmen - FC Groningen in 2019
Het uitvak tijdens FC Emmen - FC Groningen in 2019 © Orange Pictures
Door een storing in het kaartverkoopsysteem van FC Groningen moet de club tientallen supporters teleurstellen. Zij dachten aanstaande zondag plaats te nemen in het uitvak van FC Emmen om hun club aan te moedigen. Dat gaat niet door, omdat het uitvak slechts plaats biedt aan 375 FC Groningen-supporters.
De wedstrijd op de Oude Meerdijk was binnen tien minuten uitverkocht voor FC Groningen-supporters. 'Door een fout in het systeem zijn er echter 52 kaarten meer verkocht dan de geplande 375. Daar zijn we dinsdag achter gekomen.'

Supporters afbellen

De club heeft woensdagochtend supporters gebeld die als laatste een kaart (dachten te) hebben bemachtigd. 'Dat gaat op volgorde van tijdstip. We hebben helaas niet de macht om dit recht te breien. Wij moeten mensen teleurstellen, dat is een feit. Wij zijn nog in overleg geweest met FC Emmen, maar zij hanteren een strak regime als het gaat om uitsupporters', zegt FC Groningen-supporterscoördinator Henk Niemeijer.

Alleen Groningers in uitvak

FC Emmen wil zondag een herhaling voorkomen van ongeregeldheden eerder deze maand tijdens de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen, meldt RTV Drenthe. Supporters uit Friesland kwamen in het thuisvak terecht. Daarom zijn zondag supporters van FC Groningen alleen welkom in het uitvak, dat dus plaats biedt aan maximaal 375 supporters.

Gratis naar Heerenveen

Als tegemoetkoming krijgen de 52 gedupeerde FC Groningen-supporters hun geld terug. Bovendien mogen zij op kosten van de FC naar het uitduel tegen sc Heerenveen op zondag 22 januari. 'Ook als dat een buscombi wordt, nemen wij de kosten voor onze rekening', verzekert Niemeijer.
FC Groningen heeft excuses gemaakt aan de gedupeerde supporters. 'Ongelooflijk balen voor iedereen.'
De wedstrijd tegen FC Emmen begint zondag om 12.15 uur en is live te volgen via Radio Noord.