Windhoek: 'Windturbines blokkeren uitbreiding Oosterhorn'

DELFZIJL - De bouw van twintig windturbines in Delfzijl blokkeert de uitbreiding van bestaande en de vestiging van nieuwe bedrijven op het industrieterrein Oosterhorn.Dat zegt de Stichting Windhoek in Termunterzijl, die tegen de bouw van de turbines is.
Als de nieuwe turbines er komen en gaan draaien, worden de geluidsnormen voor het industriegebied overschreden. De huidige bedrijven op Oosterhorn produceren nu al veel lawaai en daardoor zit de geluidszone al bijna vol. As de turbines erbij komen worden de normen overschreden.
Donderdagavond moet de gemeenteraad van Delfzijl een besluit nemen over de aanpassing van het bestemmingsplan. Gaat de raad akkoord, dan gaat het windmolenplan hoogstwaarschijnlijk door. Volgens de stichting Windhoek wordt de industriele ontwikkeling van Delfzijl daarmee aan banden gelegd.
Volgens voorzitter Cor Zijderveld van de Samenwerkende Bedrijven Eemsdelta is er sprake van een zeer ingewikkelde kwestie. Hij is van mening dat de berekeningen van de stichting Windhoek niet kloppen.