Afgelopen | Donar verliest in eigen huis van BC Budivelnyk: 61-74

Donar had het moeilijk tegen BC Budivelnyk
Donar had het moeilijk tegen BC Budivelnyk © JK Beeld
De basketballers van Donar wachten nog altijd op hun eerste overwinning in Europa. Na twee nederlagen hebben de Groningers een zege nodig om zicht te houden op overwintering in de FIBA Europe Cup. Gaat het vanavond tegen BC Budivelnyk gebeuren in MartiniPlaza? Bekijk het duel hier live vanaf 19.30 uur.
Eerder in deze de Europese campagne verloor Donar in eigen huis van het Italiaanse Brindisi (65-87) en liep het in Estland averij op tegen BC Kalev/Cramo (75-65).

Controverse in eigen land

Na een walk-over in MartiniPlaza tegen Den Helder Suns (96-57), reisden de Groningers afgelopen zondag af naar Rotterdam. Feyenoord leek na verlenging af te rekenen met Donar, ware het niet dat de bezoekers na het duel protest aantekenden tegen de uitslag.
De Rotterdammers zouden er zondag in de verlenging, bij een stand van 85-80, onterecht een punt hebben bij gekregen. Mocht de BNXT Donar in het gelijk stellen, zou het duel zomaar overgespeeld kunnen worden.

De tegenstander

De basketballers uit Kiev staan momenteel op de tweede plaats in de poule, na een zege op Brindisi (74-70) en een nederlaag tegen BC Kalev Cramo (74-83). De Oekraïners staan bekend als een gedegen ploeg en hebben in eigen land meermaals de competitie gewonnen.
De topscorer van Budivelnyk in de Europe Cup heet Archie Goodwin. De Amerikaanse guard heeft een gemiddelde van negentien punten per duel.

Live

Ook vanavond is RTV Noord weer live van de partij. Vanaf 19.30 uur is het duel te bekijken via onze livestream. Het commentaar wordt geleverd door verslaggever Karel-Jan Buurke en analist Anjo Mekel.