Project voor hulp 500 arme Groninger gezinnen terug naar tekentafel

Een oud kinderfietsje (ter illustratie)
Een oud kinderfietsje (ter illustratie) © Flickr/Harald (Creative Commons)
De start van het project Kansen voor Kinderen, waarin vijfhonderd arme Groninger gezinnen hulp wordt geboden om hun leven beter op de rails te krijgen, is uitgesteld. Het project voor moet eerst openbaar aanbesteed worden.
Na onderzoek is gebleken dat het miljoenenproject met ongeoorloofde staatssteun wordt gefinancierd.
Het project dat ingediend werd bij Toukomst van het Nationaal Programma Groningen (NPG) voor beter wonen, werken en leven van de Groninger, kost tien miljoen euro. Daarvan komt vijf miljoen uit de subsidiepot van het NPG.

Hulp op maat

In het project krijgen vijfhonderd arme gezinnen met kinderen in Stad en Ommeland hulp van onder meer een buddy die zelf in armoede heeft geleefd. Zo moeten de financiën op orde komen en worden gehouden. Elk gezin krijgt hulp op maat.
CMO StAMM, het kenniscentrum voor sociaal-maatschappelijke vraagstukken in Groningen en Drenthe , zou het project gaan uitvoeren.

Aanbesteding

Maar de provincie Groningen kwam erachter dat er sprake is van ongeoorloofde staatssteun. Er moet eerst een openbare aanbesteding van het project komen.
'We moeten terug naar de tekentafel', legt woordvoerder Jan van der Meide van de provincie Groningen uit. 'Daarom hebben we de start uitgesteld. Het is de bedoeling dat we rond de jaarwisseling alsnog gaan beginnen.'