Schoten gelost bij politieactie in Soerabajastraat, verdachte aangehouden

Bij een politieactie in de Soerabajastraat in Stad is donderdagochtend geschoten. Eerder op de ochtend was de politie gewaarschuwd dat er een man met een vuurwapen uit het raam hing. Inmiddels is er een verdachte aangehouden.
Op beelden in het bezit van RTV Noord is te zien hoe een man uit het raam van één van de woningen hangt en met een vuurwapen zwaait. Ook lijkt de man ergens op te richten. Stadsblog Sikkom voegt daar beelden aan toe waarop te zien is hoe de man meer dan tien keer schiet. Het is onduidelijk met welk soort wapen hij dat doet en waar hij op richt.
De politie had de omgeving enige uren afgezet en riep omwonenden op binnen te blijven.
Bekijk hier hoe de man uit het raam hangt met zijn wapen:
Man richt wapen uit raam in Soerabajastraat

Politiehelikopter brengt agenten met honden

Rond 11.30 uur was een politiehelikopter geland in de Antillenstraat, iets vederop. Volgens ooggetuigen werden agenten met honden afgezet voor de actie in de Soerabajastraat.

Woning beschadigd

Een kwartier later werden er meerdere schoten vanuit de woning gehoord. Het is niet duidelijk of het gaat om waarschuwingsschoten van de politie of dat er gericht is geschoten.
De woning raakte door de politie-inval beschadigd
De woning raakte door de politie-inval beschadigd © Persbureau Meter
Op foto's is te zien dat de woning in de Soerabajastraat beschadigd is geraakt. Volgens een 112-fotograaf is dit gebeurd tijdens de politie-inval. Daarbij zou zijn geschoten met plastic kogels. Daarbij sneuvelde in elk geval een raam van de woning.

Verdachte aangehouden

De politie liet iets na 12.00 uur weten dat de verdachte was aangehouden. Volgens verslaggever Robert Pastoor lijkt het te gaan om een verwarde man. Waarom de man met het vuurwapen zwaaide is niet duidelijk.
De verdachte is door agenten geboeid en geblinddoekt afgevoerd. De man had een ontbloot bovenlichaam. Aan de zijkant van zijn buik is een wond zichtbaar. Het is niet duidelijk hoe hij die wond heeft opgelopen.
Volgens de politie zijn er bij de actie geen gewonden gevallen.