Ook Westerkwartier gaat omgekeerde vlaggen weghalen: 'Punt nu gemaakt'

Een omgekeerde vlag
Een omgekeerde vlag © Jan Been/RTV Noord
In navolging van de gemeente Midden-Groningen gaat ook de gemeente Westerkwartier vlaggen weghalen die omgekeerd in de openbare ruimte hangen.
Westerkwartier gaat vanaf 14 november alle protestuitingen, zoals omgekeerde vlaggen, uit de openbare ruimte verwijderen. 'Vlaggen, stickers, enzovoorts die vanaf die datum (op)nieuw worden opgehangen of geplakt worden ook direct weggehaald', aldus de gemeente.
Actievoerders op een viaduct over de snelweg bij Marum
Actievoerders op een viaduct over de snelweg bij Marum © Eigen foto

Gedoogd

Eigenaren van de protestuitingen krijgen van de gemeente tot 14 november de tijd om de spullen weg te halen. 'Wij hebben dit lange tijd gedoogd en alle ruimte gegeven aan de betrokkenen om hun mening en onvrede over het stikstofbeleid van het Kabinet te uiten. Wij zijn van mening dat boeren en hun medestanders hun punt nu gemaakt hebben, ondanks de blijvende zorgen en onzekerheden', aldus burgemeester Ard van der Tuuk.

Veiligheid weggebruikers

De gemeente noemt de 'aankomende herfstige weersomstandigheden' een andere reden om over te gaan tot het weghalen van de protestuitingen. 'Bij veel wind en regen is de kans namelijk groot dat bijvoorbeeld vlaggen scheuren en/of wegwaaien. De veiligheid van weggebruikers komt hiermee in het geding.'