112-nieuws donderdag 27 oktober: Gewonden op N360 • Aanhouding na aanrijding • Politieactie in Stad

Hulpdiensten zijn aanwezig op de N360 bij Wirdum, waar het ongeluk gebeurde
Hulpdiensten zijn aanwezig op de N360 bij Wirdum, waar het ongeluk gebeurde © Gijs Bouman/112 Groningen
In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

21.20: Hennepkwekerij opgerold in Gieterveen

In Gieterveen heeft de politie donderdagochtend een hennepkwekerij, buiten werking, en een werkende hennepdrogerij opgerold. In totaal nam de politie zo'n dertig kilo aan hennep in beslag, schrijft RTV Drenthe.
Ook werd de stroom afgetapt. De netbeheerder doet aangifte van diefstal van stroom. De 55-jarige bewoner is aangehouden.

20.45: Meerdere gewonden bij aanrijding op N360 bij Wirdum

Twee auto's zijn donderdagavond op elkaar gebotst op een kruising van de N360 bij Wirdum. Meerdere betrokkenen zouden daarbij gewond zijn geraakt. Zeker een persoon wordt door brandweerpersoneel bevrijd uit een voertuig.
Hoe de slachtoffers eraan toe zijn, is niet bekend. Voorlopig is de N360 tussen Garrelsweer en Wirdum afgesloten voor verkeer.

17.00: Aanhouding bij aanrijding in Stad

Op de Bedumerweg in de stad Groningen is na een kop-staartbotsing één van de betrokken aangehouden door de politie. De reden van de aanhouding is nog niet duidelijk.
Hoe de aanrijding kon gebeuren wordt onderzocht. Er raakte niemand gewond.
Een van de betrokkenen gaat mee naar het bureau
Een van de betrokkenen gaat mee naar het bureau © 112Groningen

16:00: Inwoners Zuidhorn slachtoffer pinpasfraude

Twee inwoners van Zuidhorn zijn afgelopen maandag het slachtoffer van pinpasfraude. Van de rekeningen van beide slachtoffers is geld opgenomen.
Het eerste slachtoffer was een bewoner van de Frankrijkerlaan. Deze inwoner kreeg rond een uur 's middags bezoek van een man die zich voordeed als medewerker van een bank, hij kwam een pinpas ophalen. Met de pas werd twintig minuten later geld opgenomen bij de geldautomaat in de Albert Heijn in Zuidhorn.
Dezelfde middag kreeg een bewoner van de Willem-Alexanderlaan rond kwart over vijf een man aan de deur. De bewoner gaf de pinpas mee en daarmee werd even later gepind in een dierenspeciaalzaak in het centrum van Zuidhorn.
Hoeveel geld in beide gevallen is opgenomen is niet bekend gemaakt. De politie is zoek naar mensen die iets kunnen vertellen over de man. Een signalement is niet bekend.

13.15: Mogelijk persoon te water in Muntendam, niemand aangetroffen

Hulpdiensten zijn donderdagmiddag uitgerukt voor mogelijk een persoon te water in het Rak in Muntendam. Daar bleek een scooter in het water te liggen, waarna politie en brandweer werden gealarmeerd. De brandweer zocht in het water naar de mogelijke bestuurder van de scooter, maar trof niemand aan. De scooter staat niet gesignaleerd als gestolen of vermist, maar de eigenaar was thuis eveneens niet aangetroffen.
Na meerdere zoekpogingen in het water is niemand aangetroffen.
Brandweer op zoek naar mogelijk een persoon te water in Muntendam
Brandweer op zoek naar mogelijk een persoon te water in Muntendam © Noordernieuws

13.00: Fietser gewond na botsing met lijnbus in Stad

Een fietser is donderdagochtend gewond geraakt in de W.A. Scholtenstraat in Groningen na een botsing met een elektrische lijnbus. De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.
Hulpdiensten aanwezig in de W.A. Scholtenstraat in Groningen
Hulpdiensten aanwezig in de W.A. Scholtenstraat in Groningen © AS Media

12.15: Schoten gehoord bij politieactie in Stad, verdachte aangehouden

De Dienst Speciale Interventies van de politie heeft een inval gedaan in een woning aan de Soerabajastraat in Groningen. Daar hing eerder vanmorgen een man met een vuurwapen uit het raam. Bij de inval is door de politie geschoten, maar er zou niemand gewond zijn geraakt.
Een man in de Soerabajastraat richt een wapen uit het raam
Een man in de Soerabajastraat richt een wapen uit het raam © Omwonende
De politie laat weten dat er een verdachte is aangehouden. Het zou gaan om een verwarde man. Eerder vanmorgen landde er een politiehelikopter in de wijk. Volgens omstanders werden agenten met honden afgezet.
In het verleden zijn er vaker scootermeetings gehouden in Stad. In juni raakten daarbij twee scooterrijders zwaargewond, nadat ze frontaal met elkaar in botsing kwamen. In september werden meerdere scooters in beslag genomen tijdens een scootermeeting op een industrieterrein net buiten de stad.