Nog geen duidelijkheid over kostenplaatje nieuwbouw de Tirrel in Winsum

Er wordt druk gewerkt aan de Tirrel
Er wordt druk gewerkt aan de Tirrel © Jeroen Berkenbosch/RTV Noord
Het is nog steeds onduidelijk wat de huidige stand van zaken is rondom de multifunctionele accommodatie de Tirrel in Winsum. Het bouwproject heeft te maken met financiële tegenvallers. Het Hogelandster college vraagt de gemeenteraad nog even geduld te hebben. Het kost meer tijd dan gedacht om de gedane uitgaven en te verwachten kosten op een rijtje te zetten.
Het is nog steeds onduidelijk hoe de financiële situatie van de Tirrel is en welke tegenvallers er zijn. Het college laat de raad wel weten dat de ontwikkelingen op de energiemarkt invloed hebben op eerder gemaakte keuzes met betrekking tot het opwekken en het gebruik van energie moet heroverwegen.
Een illustratie van het gebouw De Tirrel
Een illustratie van het gebouw De Tirrel © De Tirrel

Nog dit jaar besluit

Het college streeft er naar om de gemeenteraad nog dit kalenderjaar een besluit te laten nemen over het verdere verloop van de Tirrel. Het gaat dan om extra geld voor de bouw, de keuzes rondom de energievoorziening en de wijze van beheer en exploitatie van het gebouw.

Miljoenen duurder

Er wordt nog steeds druk gewerkt aan het gebouw dat onderdak gaat bieden aan twee basisscholen, een sporthal en ruimtes voor zorginstelling De Hoven. Het bouwproject zou bij de start 23 miljoen euro kosten. De afgelopen jaren liep dat op tot 35,8 miljoen. Op welk bedrag de teller nu staat is onduidelijk. Dat brengt het college dus in kaart.