Proef geslaagd: hangjeugd blijft weg na sluiten parkeergarage Winschoten

De ingang van de parkeergarage
De ingang van de parkeergarage © Elwin Baas/RTV Noord
Parkeergarage ‘t Rond in Winschoten blijft ‘s avonds en ‘s nachts dicht. Vanaf 1 november zou de parkeergarage na 18.00 uur weer open gaan, maar de gemeente Oldambt heeft dat uitgesteld tot in elk geval 1 maart 2023.
Volgens de gemeente ervaren omwonenden daardoor minder overlast van hangjeugd.

Vernielingen

Oldambt kreeg naar eigen zeggen ‘zeer veel klachten van bewoners en omwonenden van winkelcentrum ’t Rond in Winschoten’. Jongeren kwamen ‘s avonds laat samen in de parkeergarage en vernielden onder andere de verlichting, de bebording en nood- en toegangsdeuren.
Om dat een halt toe te roepen, besloot Oldambt bij wijze van proef de parkeergarage na 18.00 uur te sluiten voor auto’s en ander gemotoriseerd verkeer.

Minder overlast

En die proef werpt volgens haar zijn vruchten af. Oldambt: ‘De gemeente krijgt van omwonenden en bewoners van ’t Rond terug dat de overlast in de parkeergarage aanzienlijk verminderd is sinds de invoering van de proef.’
Dat betekent dat de parkeergarage dagelijks open blijft van 06.00 tot 18.00 uur. Oldambt: ‘Uiteindelijk neemt het college in februari een besluit over de openingstijden van de parkeergarage na 1 maart 2023.’