Aangehouden man Soerabajastraat schoot met 'projectielen' op politie

De verdachte in de Soerabajastraat kon uiteindelijk worden aangehouden
De verdachte in de Soerabajastraat kon uiteindelijk worden aangehouden © Persbureau Meter
De man die donderdagmorgen door de politie is aangehouden in de Soerabajastraat in Stad, is een 62-jarige Stadjer. Volgens de politie heeft de man voorafgaand aan de aanhouding met 'projectielen' op agenten geschoten.
De politie kreeg rond 10.00 uur een melding over een man die met een vuurwapen zou rondlopen in de Soerabajastraat. Ook zou hij iemand hebben bedreigd. Toen agenten in de straat aankwamen, vluchtte de man een woning binnen.

Omgebouwd alarmpistool in woning

Volgens de politie heeft de man vanuit de woning gericht op agenten geschoten. Daarbij zou hij een omgebouwd gasalarmpistool hebben gebruikt. Of er kogels zijn afgevuurd is niet duidelijk, de politie heeft het over 'projectielen'.
Vanwege de onveilige situatie verzocht de politie omwonenden binnen te blijven.
Bekijk hier hoe de politie te werk ging in de Soerabajastraat:
Verdachte aangehouden na schieten op politie in Soerabajastraat

Stroomstootwapen gebruikt bij aanhouding

Rond het middaguur landde een politiehelikopter in de buurt van de Soerabajastraat, waarna leden van de Dienst Speciale Interventies de woning zijn binnengevallen. De verdachte is met behulp van een stroomstootwapen aangehouden. Daarbij zijn volgens de politie 'desoriënterende middelen' gebruikt. Wat deze inhouden is niet duidelijk. Op beelden van omstanders zijn tijdens de inval meerdere knallen te horen.