112-nieuws vrijdag 28 oktober: Botsing tussen twee auto's in Veendam • Fietser gewond bij botsing met auto in Stadskanaal

Eén auto belandde in de middenberm
Eén auto belandde in de middenberm © Dennie Gaasendam
In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

20.55: Botsing tussen twee auto's in Veendam

Op de Sorghvlietlaan in Veendam, niet ver van zwembad Tropiqua, zijn twee auto's met elkaar in botsing gekomen. Een van de auto's kwam na de botsing in de middenberm terecht.
Bij het ongeval is ten minste één inzittende van een auto gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht.

20.45: Auto met vier inzittenden botst tegen boom in Veendam

Op de Westerbrink in Veendam is een auto tegen een boom gebotst. In de auto zaten vier inwoners van Veendam, van 28, 29, 31 en 52 jaar oud. Drie konden het voertuig verlaten, een vierde persoon is bevrijd door de brandweer.
Lees hier het hele artikel

20.30: Woningoverval in Stad

Aan het Winschoterdiep in de stad Groningen is vrijdag een woning overvallen. Vrienden troffen de bewoner gekneveld aan in de slaapkamer.
Lees hier het hele bericht

17.50: Fietser gewond bij botsing met auto in Stadskanaal

Op de Cypressenhage in Stadskanaal is een fietser in botsing gekomen met een auto. De fietser is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.
De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.
Een ambulance bracht de gewonde fietser naar het ziekenhuis
Een ambulance bracht de gewonde fietser naar het ziekenhuis © Van Oost Media

13.40: 'Overactieve klusser' zorgt voor rook in portiek

De brandweer rukte uit naar de Spaanse Aakstraat in de stad Groningen, nadat daar rook gezien was bij een aantal flatwoningen. Volgens een woordvoerder van de brandweer ging het om 'een overactieve klusser met een decoupeerzaag, die niet in de gaten had hoeveel rook daarbij vrij kwam.'
Brandweer aan de Spaanse Aakstraat in Groningen
Brandweer aan de Spaanse Aakstraat in Groningen © Venema Media

13.05: Fietser en scooter botsen

Op de Rijksweg West tussen Westerbroek en Waterhuizen zijn een fietser en een scooter met elkaar in botsing gekomen. Volgens een woordvoerder van de politie kwam een ambulance ter plaatse, maar is niet bekend hoe het met de betrokkenen gaat.

13.10: Problemen bij brug Zuidbroek zijn voorbij

De slagbomen bij de brug in de N33 over het Winschoterdiep bij Zuidbroek werken weer. Het verkeer dat in de richting van Veendam wilde, kon er vanaf een uur of elf ongeveer een uur niet langs omdat de slagbomen gesloten bleven.

11.35: Storing in brug bij Zuidbroek

De brug over het Winschoterdiep in de N33 bij Zuidbroek heeft te maken met een storing.

08.30: Auto op de zijkant na botsing

Bij een botsing op de Nassaustraat in Winschoten is een van de twee betrokken auto's op de zijkant beland. Volgens een woordvoerder van de politie zijn twee mensen gewond geraakt. Er is een ambulance ter plaatse. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.
Omstanders en de hulpdiensten bij de gekantelde auto in Winschoten
Omstanders en de hulpdiensten bij de gekantelde auto in Winschoten © Annet Vieregge/112Groningen

07.15: Auto's botsen op kruispunt in Delfzijl

Twee auto's zijn op elkaar gebotst op de kruising van de N360 en de Fivelweg in Delfzijl. Een van de wagens reed frontaal tegen de zijkant van de andere auto. Politie en een ambulance zijn ter plaatse.
Een ambulance op de N360 bij Delfzijl
Een ambulance op de N360 bij Delfzijl © ProNews

02.00: Persoon aangehouden op bouwplaats

De politie heeft in de stad Groningen iemand aangehouden die op een bouwplaats liep. Agenten kregen een melding en konden de persoon met de hulp van een politiehond aanhouden. Dat schrijft de politie Groningen-Noord op Instagram.