Gouke Moes lijsttrekker voor BoerBurgerBeweging

Lijsttrekker Gouke Moes van BBB
Lijsttrekker Gouke Moes van BBB © Eigen foto
Gouke Moes uit Den Ham is de beoogd lijsttrekker van de BoerBurgerBeweging voor de Provinciale Statenverkiezingen. De docent en hobbyboer moet BBB als nieuwe partij aan één of meerdere statenzetels helpen.
De 30-jarige Moes was al kwartiermaker namens de partij met als opdracht om richting de verkiezingen een team te formeren. Dat is gelukt. Na Moes is Eddie van Marum, onder boeren een bekend gezicht als fauna adviseur, de nummer twee op de lijst.

'Inzetten voor leefbaarheid op platteland'

Moes heeft ook huidig Statenlid Henk Marquart Scholtz verbonden aan de partij. Het oud-lid van Forum voor Democratie staat op de voorlopige kieslijst op de zesde plaats.
De hobbyboer is blij dat hij is voorgedragen als lijsttrekker. ‘We gaan ons echt inzetten voor de leefbaarheid op het platteland’, zegt hij. ‘Daarnaast is Groningen een unieke provincie met een mooie samenhang tussen Stad en Ommeland. Ook daar willen we mee aan de slag.’ De partij, met één zetel vertegenwoordigd in de Tweede Kamer, hoopt bij de verkiezingen met meerdere zetels Provinciale Staten binnen te komen.

Partij voor de Dieren komt met nieuwe naam

De Partij voor de Dieren heeft in de persoon van Meint Kolthof ook een nieuwe lijsttrekker. Kolthof is de opvolger van Ankie Voerman, het huidige Statenlid van de partij. Voerman houdt het na acht jaar voor gezien. Kolthof hoopt op de algemene ledenvergadering van de partij definitief tot lijsttrekker bekroond te worden.