FC Groningen verspeelt punten in Rotterdam

ROTTERDAM - FC Groningen heeft punten laten liggen in de uitwedstrijd tegen Excelsior. In de slotfase werd een 2-1 voorsprong uit handen gegeven. De ploeg stond in de rust nog met 2-0 voor. Groningen liet de kans liggen om ten minste voor één dag koploper van de Eredivisie te zijn.
Trainer Pieter Huistra begon met Femi en Jeroen Veldmate in de basis. Femi verving de geschorste Tim Sparv. Veldmate nam de plaats in van Jonas Ivens. De Belg was ziek.

Eerste helft

FC Groningen opende na zeven minuten de score. Dusan Tadic schoot van afstand raak. Het was het eerste doelpunt van de Serviër in dienst van FC Groningen. Na een klein half uur kwam Groningen op 2-0. Een voorzet van Fredrik Stenman werd volkomen fout beoordeeld door Excelsior-doelman Paauwe. Hij werkte de bal in eigen doel. Tussen beide treffers door was Excelsior twee keer gevaarlijk. Van Steensel en Vincken konden Luciano niet passeren. Na de tweede treffer kwam Groningen niet in de eerste helft niet in problemen en controleerde de wedstrijd.

Tweede helft

FC Groningen moest vlak na rust een tegentreffer incasseren. Koolwijk benutte een penalty voor de Rotterdammers nadat Bergkamp zich had laten vallen in het strafschopgebied. FC Groningen had het na de aansluitingstreffer moeilijk. De ploeg kreeg geen kansen en Excelsior bepaalde het spelbeeld. Een treffer van Van Steensel werd afgekeurd nadat Luciano weggeduwd werd. Even daarvoor voorkwam de keeper met een katachtige reactie een doelpunt van invaller Fernandez. De thuisploeg bleef dreigend. Een paar minuten voor het einde maakte verdediger Bovenberg de gelijkmaker.

Opstellingen:

Excelsior: Paauwe; Bovenberg, Nieveld, Van Steensel (77. Wattamaleo) en Nelom; Clasie, Ramsteijn en Koolwijk; Vincken, Bergkamp en Lagouireh (32. Fernandez).
FC Groningen: Luciano; Kieftenbeld, Veldmate, Granqvist en Stenman; Holla (64. Enevoldsen) en Femi; Andersson (68. Hiariej), Garcia en Tadic; Matavz