Meeme Wubs zwaait na 24 jaar af als voorzitter SV Mussel: 'We hebben het samen gedaan'

Meeme Wubs bij zijn afscheid als voorzitter van SV Mussel
Meeme Wubs bij zijn afscheid als voorzitter van SV Mussel © Martijn Folkerts/RTV Noord
Ze traden in 1992 met z’n drieën aan als kartrekkers van voetbalclub SV Mussel. Vrijdagavond nam de laatste van de drie musketiers afscheid. Meeme Wubs legt de voorzittershamer neer.
Aan aandacht geen gebrek voor het afscheid van Meeme Wubs. De oud-profs Harris Huizingh en Martin Drent melden zich op de Slenk. De voormalig trainers van SV Mussel onderstrepen hun goede band met de club met hun aanwezigheid. ‘Je staat in mijn top-tien van voorzitters’, grapt Drent bij het handen schudden.

24 jaar aan het roer

Wubs trad in 1992 aan en hield het dertig jaar vol als bestuurslid, waarvan 24 jaar als voorzitter. Samen met Abel Boels en Harrie Wijnholds trok hij de kar bij SV Mussel. Daarbij werden ze lang ondersteund door mannen als Henk Veninga en Harm Uil. Boels en Wijnholds zwaaiden in 2018 af. Wubs werd gevraagd nog even aan te blijven, anders zou er in één klap wel heel veel ervaring verdwijnen.
Oud-trainers van SV Mussel Harris Huizingh (links) en Martin Drent met elkaar in gesprek
Oud-trainers van SV Mussel Harris Huizingh (links) en Martin Drent met elkaar in gesprek © Martijn Folkerts/RTV Noord

Benoemd tot erelid

De in het Refaja Ziekenhuis werkzame Wubs vindt het nu mooi geweest. En op zo’n avond als deze komt alles samen. Boezemvriend Abel Boels mag namens de KNVB een oorkonde uitreiken als dank voor bewezen diensten. ‘Het is teveel om op te noemen, want wat hebben we allemaal niet gedaan…’, zegt Boels. En passant is Wubs na Wijnholds, Boels en Veninga benoemd tot erelid van de club.

Groei van de club

Tussendoor is te zien wat er allemaal gebeurd is bij SV Mussel. De club, die het in 1992 uiterst moeilijk had, is dertig jaar later uitgegroeid tot een vereniging met 250 sponsoren, een tribune uit Nuenen, een hekwerk van de Wageningse Berg en een omroepcabine, opgescharreld op een terrein bij een aannemer. En o ja, er wordt ook nog gevoetbald door zo’n 150 leden.
De scheidend preses, zichtbaar onder de indruk van alle loftuitingen, blijft bescheiden. ‘We hebben het samen gedaan, want dat is de kracht van de vereniging’, vertelt hij bij zijn afscheid. ‘Laten we het ook samen blijven doen.’
Die boodschap is in elk geval doorgedrongen tijdens de opvoeding. Jongste zoon Richard is inmiddels bestuurslid en speler van het eerste. De kans is aanwezig dat over een aantal jaar ook een nieuwe telg in het rood-blauw rondloopt op De Slenk. Kleinzoon Siem is onlangs geboren, met de andere kleinzoon Joas het nieuwe grote geluk in het leven van Wubs. Hij heeft nu een stuk meer tijd om daarvan te genieten.