Afgelopen | Donar wint met moeite van BAL

Willem Brandwijk scoort namens Donar tegen BAL
Willem Brandwijk scoort namens Donar tegen BAL © JK Beeld
De basketballers van Donar nemen het zaterdagavond in MartiniPlaza in Stad op tegen Basketbal Academie Limburg, beter bekend als BAL. Kunnen de Groningers de mannen uit Weert verslaan en de weg naar boven inzetten in de competitie? Bekijk het duel hier live vanaf 19.30 uur.
Donar kent vooralsnog een heel teleurstellend jaar. Na een dramatische voorbereiding moest coach Matthew Otten het veld ruimen. Zijn toenmalig assistent, Andrej Stimac, neemt nu de honneurs waar. In de competitie staan de Groningers op een teleurstellende zevende plek, na twee overwinningen en twee nederlagen. Na het verlies afgelopen woensdag tegen BC Budivelnyk, lijkt Donar Europees uitgespeeld en moet het hopen op een wonder om de groepsfase te overleven.

De tegenstander

BAL lijkt de uitgelezen tegenstander om vertrouwen tegen te winnen. De Limburgers staan na één overwinning en vier nederlagen op de negende plek in de Nederlandse competitie. De bezoekers kennen twee topscorers: Marques Wilson en Walker Miller scoren beiden gemiddeld 15,6 punten per duel.
De mannen van coach Radenko Varagic verloren vorige week zondag in eigen huis van Landstede Hammers. De Zwollenaren bleken met 85-109 te sterk.

50 jaar Donar

Volgend jaar september bestaat Donar precies vijftig jaar. In het teken van dit jubileum werkt een initiatiefgroep aan een boek vol verhalen en anekdotes over de historie van de Groninger basketballers. Voorafgaand aan het duel tegen BAL, zullen in MartiniPlaza meer dan veertig oud-profs samenkomen in het kader van het boek. Onder anderen Frans Krips, Karel Bakker, Rob de Bruin en Jason Dourisseau zijn aanwezig.

Live

Ook vanavond is RTV Noord weer live van de partij. Vanaf 19.30 uur is het duel te bekijken via onze livestream. Het commentaar wordt geleverd door verslaggever Karel-Jan Buurke en analist Anjo Mekel.