112-nieuws zondag 30 oktober: Waarschuwingsschoten gelost bij arrestatie • Motorrijder overleden • Arrestaties bij scootermeetings

Politie blokkeert het gebied in Kolham
Politie blokkeert het gebied in Kolham © Persbureau Meter
In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

20.25: Politie lost waarschuwingsschoten bij arrestatie verdachte geweldsincident in Stad

De politie heeft zondag aan het eind van de middag twee waarschuwingsschoten gelost bij de aanhouding van de verdachte van een geweldsincident in de stad Groningen. Het gaat om een 42-jarige Stadjer.

19.40: Meer dan 120 boetes en zes aanhoudingen bij scootermeetings

De politie heeft zondag op verschillende locaties in Groningen en Kolham minimaal 120 boetes uitgeschreven aan deelnemers van scootermeetings. Zes personen zijn aangehouden.

17.25: Motorrijder overleden na aanrijding in Onnen

Een motorrijder is zondag aan het eind van de middag om het leven gekomen bij een ongeluk op de Appelbergenweg in Onnen.

17.11: Politie zet ME-busjes in bij kat-en-muisspel met scooterrijders

Scooterrijders die mee willen doen aan een verboden scootermeeting in Groningen, hebben zich zondag aan het eind van de middag verplaatst naar industrieterrein Westpoort en het Zernike-terrein in Stad.
Agenten in ME-busjes arriveerden tegen half vijf op Westpoort. Volgens een politiewoordvoerder zien de agenten eruit als ME’ers, maar voeren ze ‘normale’ politietaken uit. ‘Voor de inzet van de ME is namelijk toestemming van de burgemeester nodig.’
Vervolgens gingen de scooterrijders naar het Zerniketerrein. De politie probeert dat terrein nu af te sluiten en alle aanwezigen te controleren.

14.55: Scooterrijders verplaatsen zich van Stad naar Kolham

Scooterrijders die mee wilden doen aan een scootermeeting in Groningen (zie hieronder de update van 12.40 uur) hebben zich verplaatst naar een terrein aan de A. Einsteinlaan in Kolham. De politie is aanwezig en sommeert iedereen het gebied te verlaten.

13.00: Aanrijding tussen auto en fietser

Op de Kraneweg in Groningen is zondagmiddag een fietser gewond geraakt na een aanrijding met een auto. Het slachtoffer wordt behandeld in de ambulance. De weg is deels afgesloten.
Politie begeleidt het verkeer aan de Kraneweg
Politie begeleidt het verkeer aan de Kraneweg © 112Groningen

12.40: Politie controleert deelnemers aan verboden scootermeeting Groningen

De politie is momenteel aanwezig in de omgeving van het Kattegat/Jeverweg in Groningen. Agenten controleren deelnemers die mee zouden doen aan een scootermeeting. Die scootermeeting was eerder deze week door de gemeente Groningen verboden.
'We handhaven daar onder andere op het overtreden van de wegen- en verkeerswet, wet id en het samenscholingsverbod. Door deze controle zijn omliggende winkels en bedrijven mogelijk beperkt bereikbaar', schrijft de politie op sociale media.
De politie is alert in de omgeving van het Kattegat in Stad
De politie is alert in de omgeving van het Kattegat in Stad © ProNews

09.50: Politie maakt einde aan feest in Betonbos in Stad

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een festival in het Betonbos langs het Eemskanaal in Groningen beëindigd. Volgens een politiewoordvoerder zou het feest om 01.00 uur afgelopen zijn. 'Daar hielden ze zich niet aan. Daarop zijn collega's meerdere keren langs geweest om het gesprek aan te gaan met de organisatie.'
Ook kwamen er overlastmeldingen binnen bij de politie. 'In overleg en met toestemming van de burgemeester is uiteindelijk een einde gemaakt aan het festival.' De politie heeft geen aanhoudingen verricht. Op het feest kwamen honderden bezoekers af.

07.00: Mistalarm gaat af in supermarkt Paterswolde

Politie en brandweer waren in de nacht van zaterdag op zondag in groten getale aanwezig bij de Albert Heijn in Paterswolde. Omstanders die in de Hoofdweg fietsten zagen rook in het pand en belden 112. In het pand bleek een mistalarm te zijn afgegaan vanwege een mogelijke inbraak. Volgens de politie bleek het loos alarm.
Brandweer aanwezig in de supermarkt
Brandweer aanwezig in de supermarkt © Persbureau Meter