Vijf alcomobilisten betrapt

© Flickr/gtcmknight
GRONINGEN - De politie heeft zaterdagavond- en nacht vijf mannen aangehouden die met te veel drank op achter het stuur zaten.
Op het Damsterdiep in Groningen was een 51-jarige automobilist dubbel in overtreding. Hij had niet alleen 1,6 promille alcohol in zijn bloed, maar hij bleek ook al 12 jaar zonder rijbewijs te rijden.
Een Duitse automobilist werd op de Farmsumerweg in Appingedam gecontroleerd na een tip van een stadswacht. Bij hem werd een promillage van 1,55 vastgesteld. De 39-jarige man uit Dortmund moest zijn rijbewijs inleveren.
Op de Hoofdstraat in Hoogezand bleek een 21-jarige man te diep in het glaasje te hebben gekeken. Op het politiebureau bleek dat hij 1,2 promille in zijn bloed had. De beginnend bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren.
In Veendam hield de politie twee automobilisten aan. Een 29-jarige man uit Wildervank werd op de Van Stolbergweg met bijna 1 promille alcohol betrapt. Hij kreeg een rijverbod uitgereikt. Een 21-jarige Veendammer werd in de Kerkstraat gecontroleerd. Hij bleek 1,1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Het rijbewijs van de beginnende bestuurder werd ingevorderd.