Lycurgus pakt spectaculaire zege na wéér een vijfsetter

Het team van Lycurgus
Het team van Lycurgus © JK Beeld
De volleyballers van Samen Lycurgus hebben zondag een uiterst knappe zege geboekt in Limburg. De Groningers kwamen met 2-0 achter tegen koploper Numidia VC Limax, maar wisten uiteindelijk na vijf matchpoints tegen, alsnog de beslissende vijfde set te winnen. Het was de vijfde vijfsetter van dit seizoen.
Dat het een lastige opgave zou worden voor de ploeg van coach Arjan Taaij was op voorhand duidelijk, aangezien Numidia nog geen wedstrijd had verloren in de competitie. Lycurgus moest het ook nog eens doen zonder eerste libero Jeffrey Klok, die zaterdag tijdens de training door zijn enkel was gegaan. De eerste set eindigde dan ook in 27-25. Ook de tweede set in Sporthal de Roerparel in Sint Odiliënberg ging naar de thuisploeg, die speelde met routiniers als Rob Bontje en Nico Freriks: 25-21.

Comeback Lycurgus

Vervolgens kwamen de Groningers terug in de wedstrijd. De derde set werd met groot verschil gewonnen: 14-25. De vierde set ging met 23-25 eveneens naar Lycurgus, dus moest er voor de vijfde keer dit seizoen een vijfde en beslissende set aan te pas komen.

Spectaculair slot

De vijfde set kende een spectaculair einde. Numidia stond tegen het einde met 13-11 voor, maar Lycurgus knokte zich knap terug. Beide ploegen kregen vervolgens om en om de kans om het af te maken. De thuisploeg had maar liefst vijf matchpoints, maar het was uiteindelijk Lycurgus dat het vierde matchpoint verzilverde. De vijfde set, die normaal gesproken tot 15 punten gaat, eindigde in maar liefst 21-23.

Stand

Lycurgus heeft zeven punten uit vijf wedstrijden en staat daarmee op de achtste plek. Numidia heeft dertien punten en moet na dit weekend de koppositie afstaan aan Draisma Dynamo uit Apeldoorn, dat een punt meer heeft.

VoCASA thuis

Lycurgus speelt woensdagavond vanaf 20.00 uur weer in eigen huis voor de competitie. Dan is de nummer tien, VoCASA uit Nijmegen, te gast in het Alfa-college Sportcentrum.