Griezelen in het spookhuis van Wietse & Jesse

Het expeditieteam vlak voor het betreden van het spookhuis van Wietse en Jesse.
Het expeditieteam vlak voor het betreden van het spookhuis van Wietse en Jesse. © Marthijs Veldthuis/RTV Noord
Vrienden Jesse Rijskamp (11) en Wietse Spriensma (12) hebben maanden geknutseld aan een heus spookhuis. Het spookhuis staat in de achtertuin van Jesse’s ouders in Garsthuizen en de jongens willen hun creatie graag laten zien.
‘Durf ik dit wel?’, vraagt Expeditie Grunnen-presentator Ronald Niemeijer aan de jongens. Het team staat klaar om het spookhuis te betreden. ‘Je begint de toer door op de deurbel te drukken’, vertelt een van de jongens. Hij wijst naar een doodshoofd op de deur. Wanneer Niemeijer op de bel drukt, steekt het doodshoofd een tongetje uit en begint er onheilspellende muziek te spelen.
‘Ga jij voorop?’, vraagt Niemeijer aan een van de jongens. ‘Nee jullie moeten alleen', is het antwoord. ‘Dit wordt nog wat.’ In het spookhuis treft het Expeditieteam spinnenwebben, knipperende lampjes en enge figuren. Er komen verschillende geluiden uit het spookhuis: gebonk, maar vooral ook veel gegil van de Expeditieleden.
De twee jongens hebben maanden gebouwd aan het spookhuis en nu is het dan echt af. ‘Kost het ook nog iets, dit spookhuis?’, vraagt Niemeijer aan het duo. ‘Een ticket is 50 cent,’ vertellen de jonge ondernemers. Bezoekers hebben ze echter nog niet gehad. Daar wil Niemeijer wel verandering in brengen: ‘Zijn jullie woensdagmiddag vrij van school?’ De jongens knikken. ‘Dan mogen jullie onze kijkers, lezers en luisteraars uitnodigen,’ stelt Niemeijer. De jongens pakken hun moment voor de camera.

Dit en meer…

Dit en meer kun je vanavond zien in Expeditie Grunnen. Vanaf 18:00 uur ieder half uur op TV Noord. Of bekijk de uitzending hieronder direct:
Expeditie Grunnen: Griezelen in het spookhuis van Wietse & Jesse