Jur Vrieling wordt derde in wereldbekerwedstrijd Lyon

Jur Vrieling op archiefbeeld
Jur Vrieling op archiefbeeld © Hans Khoe
Springruiter Jur Vrieling uit Holwierde is dit weekend in Lyon derde geworden in zijn eerste FEI Wereldbekerwedstrijd van dit seizoen.
In de barrage met zes combinaties kwamen Vrieling en zijn paard Long John Silver net wat snelheid te kort, maar dat kon de pret niet drukken voor Vrieling: ‘Het is gewoon een geweldig paard.’

Foutloos

Vrieling moest als derde ruiter van start in de barrage. Zijn 10-jarige schimmel nam met een foutloze ronde de leiding over van thuisfavoriet Penelope Leprovost in een tijd van 37.97 seconden. In de rit erna bleek niets opgewassen tegen de snelheid van de voor eigen publiek rijdende Julien Epaillard. Hij won niet alleen de wereldbekerwedstrijd, maar alle hoofdnummers.

Lastig parcours

‘Het parcours stond flink aan de maat en alles kwam snel vanuit de wending’, beschouwt Vrieling het parcours na afloop van zijn rit. ‘Deze hoogte past mijn paard prima. In de barrage kom ik snelheid tekort, maar ik ben blij. Het is ongelooflijk hoe goed mijn paard al geruime tijd springt.’
Vrieling staat na drie van de veertien wereldbekerwedstrijden met vijftien punten op de achtste plek in het tussenklassement.