Lopend Vuur: Aan twee keer vlees per week heb ik niet genoeg

Genoeg keus in de supermarkt
Genoeg keus in de supermarkt © ANP
Het is vandaag Wereld Veganisme Dag. Een dag zonder vlees of andere dierlijke producten dus.
Meer informatie over de Wereld Veganisme Dag vind je hier. Onlangs verscheen het State of Climate Action rapport Daarin is onderzocht hoe het staat met het terugbrengen van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. Het doel is om die in 2030 te hebben gehalveerd om zo de temperatuurstijging te beperken tot 1,5 graad boven normaal.
Een van de conclusies uit het klimaatrapport is dat in de ontwikkelde (volgens de onderzoekers Europa, Amerika en Oceanië) wereld iedereen maximaal twee per week vlees zou mogen eten om de ergste gevolgen van van de klimaatcrisis te voorkomen. Volgens de onderzoekers doet de wereld nog lang niet genoeg om de klimaatdoelen te halen. Andere aanbevelingen zijn onder andere het terugdringen van de ontbossing, de uitbreiding van het openbaar vervoer en de sluiting van de kolencentrales.
De bevindingen van het rapport worden aan regeringen worden gepresenteerd tijdens de VN-klimaattop, volgende week in Egypte.
Ben jij bereid je eetgewoonten aan te pakken?
Ons Lopend Vuur:

Praat mee

Geef je mening over ons Lopend Vuur. Dat kan via de Facebookpagina van Radio Noord.

Bladblazers

'Ik erger me aan buren met bladblazers' was maandag ons Lopend Vuur. Van de 7550 stemmers was 54 procent het daarmee eens, 46 procent oneens.