112-nieuws dinsdag 1 november: Auto belandt in sloot langs A7 • Ongeval op de Europaweg

Een ambulance en een bergingswagen waren snel ter plaatse
Een ambulance en een bergingswagen waren snel ter plaatse © 112Groningen
In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

22.15: Auto belandt in sloot langs A7

Op de A7 tussen Groningen en Hoogezand is een auto op de kop in een sloot terechtgekomen. De inzittende is daarbij gewond geraakt en meegenomen naar het ziekenhuis.
Het ongeval gebeurde ter hoogte van de stadsmarkering met de joker en de kaartentoren.
Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is niet bekend.

20.00: Persoon bekneld na botsing met vrachtwagen

Op de Europaweg in Stad heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een vrachtwagen en een auto. Hierbij raakte in ieder geval één persoon bekneld in de auto, het is niet bekend of deze persoon ook de bestuurder was. Over de oorzaak van het ongeval is niets bekend.
Meerdere hulpdiensten zijn op de been bij het ongeval
Meerdere hulpdiensten zijn op de been bij het ongeval © 112Groningen

16.30: Vier minderjarigen aangehouden in Hoogezand en Sappemeer

De politie heeft in Hoogezand en Sappemeer vier minderjarige jongens aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij onder meer vernielingen, bedreigingen en berovingen. Die vonden plaats tussen maart en september dit jaar.
Drie verdachten komen uit Hoogezand, de vierde uit Sappemeer. Ze kwamen door onderzoek in beeld, schrijft de politie op Instagram. Het viertal wordt verhoord, om uit te zoeken wat hun rol is bij de strafbare feiten.

13.25: Inbraak in seniorencomplex in Stad

In de nacht van zondag op maandag is in de parkeergarage van het complex Ten Cathrienen aan de Schoolholm in Groningen bij zeven auto's ingebroken. Een politiewoordvoerder meldt dat nog niemand is aangehouden en dat de politie op zoek is naar camerabeelden. Bewoners zeggen tegen Sikkom dat ze zich al langere tijd onveilig voelen. Een roldeur zou sinds woensdag openstaan, waar de verdachten onderdoor zijn gekropen.

11.25: Auto's beschadigd na achtervolging Oude Pekela

Een automobilist is dinsdagochtend aangehouden na een achtervolging die eindigde in Oude Pekela. De man negeerde een stopteken en werd aan de Savornin Lohmanlaan tot stoppen gedwongen door de politie. De automobilist raakte in die straat drie geparkeerde auto's. Het is niet bekend waar de achtervolging begon en waarom de man ervandoor ging.
De beschadigde auto's in de Savornin Lohmanlaan in Oude Pekela
De beschadigde auto's in de Savornin Lohmanlaan in Oude Pekela © Noordernieuws

09.55: Auto botst op lantaarnpaal

Op de Friesestraatweg (N355) ter hoogte van de Reitdiephaven in de stad Groningen is een automobilist tegen een lantaarnpaal gereden. De auto kwam in de berm tot stilstand. De beschadigde wagen wordt afgevoerd door een berger.
Hulpdiensten bij het ongeval op de Friesestraatweg in Groningen
Hulpdiensten bij het ongeval op de Friesestraatweg in Groningen © Patrick Wind/112 Groningen