Smaakmaker Zuidema drie jaar langer bij Donar

Kjeld Zuidema in actie op archiefbeeld
Kjeld Zuidema in actie op archiefbeeld © JK Beeld
Basketbalclub Donar heeft het contract van Kjeld Zuidema met drie seizoenen verlengd. De 21-jarige forward, die afkomstig is uit de eigen jeugd, is dit seizoen de grote smaakmaker in het team van coach Andrej Stimac.
Terwijl het nog niet naar behoren loopt bij Donar, heeft Zuidema zich juist enorm ontwikkeld. Hij speelt met veel energie en lef, draagt scorend zijn steentje bij en is sterk in de rebound. Zuidema is momenteel bezig aan zijn derde seizoen bij het eerste team van Donar.

'Deel van toekomstige successen'

Technisch directeur Drago Pasalic ziet een mooie toekomst voor de talentvolle forward: 'We willen een sterke en stabiele kern bouwen voor een langere periode met Nederlandse spelers. Door het contracteren van Kjeld zijn we een stap dichter bij dat idee gekomen. In de laatste maanden heeft Kjeld heel veel verbetering laten zien. Door zijn juiste benadering geloven we dat hij een belangrijk deel zal worden van Donars toekomstige successen. Hij zal hard moeten blijven werken en ik weet zeker dat dit een goede stap is voor beide kanten', aldus de Kroaat.
Nu ik steeds meer kansen krijg, begin ik echte ervaring op te doen
Kjeld Zuidema

Kansen

Zuidema is zelf vanzelfsprekend ook enthousiast. 'De eerste reden voor mij om te blijven was de groei die ik hier nog steeds kan maken als speler. Ik heb hier al heel veel geleerd sinds ik in het jeugdprogramma kwam en de laatste twee jaar bij het eerste. Nu ik steeds meer kansen krijg, begin ik echte ervaring op te doen zowel in de BNXT League als op Europees niveau. Die laatste was voor mij ook erg belangrijk en ik denk dat dit me gaat helpen om de volgende stappen in mijn carrière te maken.'

'Dit is mijn thuis'

'Daarnaast is voor mij misschien wel de belangrijkste reden om te blijven dat ik uit Groningen kom en dat dit mijn thuis is. Ik heb mijn familie hier, ben hier geboren en woon hier nu alweer een paar jaar en ken de omgeving en club dus goed. Ook blijft het geweldig om m’n droom om in een vol MartiniPlaza te spelen elke week weer te beleven. Ik hoop hier nog veel prijzen te winnen en heb daarom drie jaar bijgetekend', aldus Zuidema.

Europe Cup

Woensdagavond vanaf 19.30 uur speelt Donar het laatste thuisduel in de poulefase van de Europe Cup tegen BC Kalev uit Estland. Dat duel is live te volgen via een stream van RTV Noord.