De beste bibliotheek van Nederland staat in... Hoogezand

De Beste Bibliotheek Award 2022
De Beste Bibliotheek Award 2022 © NBD Biblion
De bibliotheek in Hoogezand is uitgeroepen tot Beste Bibliotheek van Nederland. De Hoogezandster bieb was een van de vijf genomineerden.
De Beste Bibliotheek Award 2022 werd dinsdag in Zoetermeer uitgereikt door Bibliotheekblad en Stichting NBD Biblion.

Unaniem

Medewerkster Johanna Roelfsema reageert verheugd: 'Er was van ons een delegatie aanwezig in Zoetermeer en die belde net om te vertellen dat wij gewonnen hebben! De jury en de leden waren unaniem.'
Het juryrapport was lovend over de bibliotheek aan het Gorecht-Oost in Hoogezand. Zo waren er complimenten over de architectuur en de brede collectie. 'En er stond in dat we een goede samenwerking hadden met de gemeente, we ons goed inzetten voor educatie en midden in de maatschappij staan', vertelt Roelfsema enthousiast.

Longlist

De bieb werd door Biblionet aangemeld, 'dan kom je op een longlist terecht en daar pikt de jury vijf potentiële winnaars uit.'
'Door middel van de verkiezing wil Bibliotheekblad laten zien dat Nederland beschikt over aantrekkelijke, kwalitatief hoogwaardige, vernieuwende bibliotheken die het waard zijn om in stand te houden', valt te lezen op de site van NBD Biblion. Bij de verkiezing krijgen zowel de vakjury als het publiek een stem, de stem van de vakjury telt dubbel.
De andere vier genomineerden waren de bibliotheken van Almelo, Goes, Noordwijk en Terneuzen.
Het huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand, waar de bieb onderdeel van uitmaakt
Het huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand, waar de bieb onderdeel van uitmaakt © Jeroen Willems/RTV Noord