112-nieuws woensdag 2 november: Scootmobiel aangereden in Aduard • Politie-achtervolging eindigt in ongeluk

Een traumahelikopter komt hulp bieden
Een traumahelikopter komt hulp bieden © Persbureau Meter
In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

23.20: Brand aan de Westerbinnensingel in Stad

Brand in een studentenwoning aan de Westerbinnensingel in Stad zorgde voor uitruk van de brandweer.
Brandweer aan de Westerbinnensingel
Brandweer aan de Westerbinnensingel © Patrick Wind/112 Groningen

21.00: Politie-achtervolging na geweldsincident Bedum eindigt in verkeersongeluk

Rond 18.30 vond er in Bedum een geweldsincident plaats, waarna de auto van de verdachte werd gezien op de A6 en de N50. Op die laatste weg kwam tussen Ens en Kampen de achtervolging tot een eind, waarbij meerdere slachtoffers vielen. Het hele verhaal is hier te lezen.

15.50: Scootmobiel door auto aangereden in Aduard

Een automobilist heeft op de Friesestraatweg in Aduard een scootmobiel aangereden. De bestuurder van de scootmobiel raakte ernstig gewond en is overgebracht naar het UMCG. Een traumahelikopter met het Mobiel Medisch Team was ter plaatse, de politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.

15.05: Auto te water in Bellingwolde

Aan de Rhederweg in Bellingwolde is een auto in het water beland. De bestuurder wordt naar het UMCG gebracht en het voertuig wordt afgesleept, meldt de politie.
Hulpdiensten ter plaatse in Bellingwolde
Hulpdiensten ter plaatse in Bellingwolde © Noordernieuws

0.15: Politie arresteert scooterrijder na korte achtervolging

De politie heeft in de stad Groningen afgelopen nacht na een korte achtervolging een scooterrijder aangehouden. Dat gebeurde nadat een melding was binnengekomen over overlast door jeugd op brommers en scooters. Toen de politie een scooterbestuurder zonder verlichting wilde stoppen, ging deze ervandoor.
'Na een korte achtervolging hebben we een persoon kunnen aanhouden', aldus de politie. Omdat de jongen geen legitimatiebewijs bij zich had, werd hij aangehouden.