Supermarkt in Meerstad geopend: 'Heel belangrijk voor de levendigheid'

De nieuwe supermarkt in Meerstad
De nieuwe supermarkt in Meerstad © Jumbo Meerstad
Meerstad heeft een supermarkt in het dorp. In de wijk Groenewei, aan de Vossenburglaan, opende Jumbo woensdagochtend haar deuren.
Inwoners van Meerstad reageren enthousiast op de komst van de supermarkt. 'Hartstikke fijn om een supermarkt zo dichtbij de deur te hebben', zegt een mevrouw die voor het eerst haar boodschappen doet in de nieuwe winkel. Een andere inwoner vond het hoog tijd dat de supermarkt openging, 'na maanden van vertraging'.
Bekijk hier de eerste reacties van bewoners na de opening van de supermarkt:
Meerstad verwelkomt supermarkt
Sandrina Scholte van Bureau Meerstad noemt de komst van de supermarkt 'heel belangrijk voor de levendigheid in de wijk'. 'Mensen hebben er vol spanning op zitten te wachten om in hun eigen wijk naar de supermarkt te kunnen. Dat is superfijn.'

Zonnepanelen

Het door architectenbureau De Zwarte Hond ontworpen gebouw waarin de supermarkt zit, bestaat uit een diagonaal grid van kruisvormige gebogen spanten en heeft een duurzame houten draagconstructie. Ook komen er ruim driehonderd zonnepanelen op het dak. De supermarkt beschikt over een zogeheten foodcorner, een PostNL-pakketpunt, een stomerijservice en een deel van het HEMA-assortiment. Deze maand opent een horecagelegenheid met buitenterras.
Het gebouw in het donker
Het gebouw in het donker © Frank Wilbers

Meer voorzieningen in het dorp

Politieke partijen in Groningen hameren op de komst van meer voorzieningen in Meerstad. 'Een dorp is meer dan een verzameling huizen alleen', zegt D66. Dorpsbelangen Meerstad trok al aan de bel, omdat het vindt dat het te lang duurt voordat er bijvoorbeeld een sportclub zit.
Wethouder Rik van Niejenhuis (PvdA) onderschrijft het belang van de komst van meer voorzieningen. 'Er is gelukkig al veel te doen, maar we zien dat bewoners een punt hebben als ze zeggen dat er meer moet komen.'