Afgelopen | Donar is Europees uitgeschakeld na afgang tegen BC Kalev/Cramo

Donar beleeft zeer pijnlijke avond tegen BC Kalev/Cramo
Donar beleeft zeer pijnlijke avond tegen BC Kalev/Cramo © JK Beeld
Een doordeweeks avondje Donar! Maar niet zomaar een wedstrijd. De Groningers moeten vanavond in MartiniPlaza winnen om een sprankje hoop te houden op overwintering in de FIBA Europe Cup. Er moet dan gewonnen worden van het Estse BC Kalev/Cramo. Bekijk het duel hier live vanaf 19.30 uur.
Donar blijft, ook bij een zege, afhankelijk van de resultaten op de andere velden. De Groningers moeten vanaf nu alle duels winnen en hopen op gunstige resultaten in de poule. Technisch directeur Drago Pasalic gaf eerder deze week in de podcast Kleedkamer Noord te kennen dat Donar, ook wanneer het in vorm zou zijn, een lastige kluif zou hebben aan poule F. Vanavond is de (voorlopig) laatste Europese thuiswedstrijd in MartiniPlaza.

Stimac en Zuidema nieuw contract op zak

Pasalic heeft een drukke week achter de boeg. De Kroaat wist eerst zijn landgenoot, Andrej Stimac, langer als hoofdtrainer te binden aan Donar. De voormalig assistent staat nu tot en met volgend seizoen onder contract.
Ook jeugdexponent Kjeld Zuidema heeft een krabbel gezet onder een nieuwe verbintenis. De forward staat nu tot 2026 op de loonlijst van de Groningers.

Estse tegenstander

BC Kalev/Cramo is een geduchte opponent. De mannen uit Estland wonnen in de poulefase eerder al op bezoek bij BC Budivelnyk (74-85) en in eigen huis van Donar (75-65). In de Estse/Letse competite staan de basketballers op de zesde plaats in een competitie van zestien teams.
Point guard Alterique Gilbert is met gemiddeld 15,3 punten topscorer bij de bezoekers.

Live

Ook vanavond is RTV Noord weer live van de partij. Vanaf 19.30 uur is het duel te bekijken via onze livestream. Het commentaar wordt geleverd door verslaggever Karel-Jan Buurke en analist Anjo Mekel.