Geweldsincident in Bedum leidt tot politieachtervolging en ongeluk met drie doden op N50

Hulpdiensten op de N50 nadat het ongeluk heeft plaatsgevonden
Hulpdiensten op de N50 nadat het ongeluk heeft plaatsgevonden © ProNews
Op de N50 bij Kampen zijn woensdagavond drie doden gevallen bij een ongeluk, meldt de politie. Aan het ongeluk ging een politieachtervolging vooraf, die begon na een geweldsincident in Bedum.
Wat er bij dat geweldsincident gebeurd is, en waar in Bedum het plaatsvond, is niet bekend. 'Wel kan ik zeggen dat het incident rond 18.30 uur heeft plaatsgevonden en dat de verdachte de enige verdachte is die betrokken is bij het incident', aldus een politiewoordvoerder. Toen de politie informatie doorkreeg dat de auto van de verdachte op de A6 en N50 was gezien, werd de achtervolging ingezet.

In brand

Het ging op de N50 mis vlak voor de Eilandbrug bij Kampen. Twee auto's kwamen frontaal met elkaar in botsing, waarna een van de voertuigen in brand vloog. Op beelden is te zien dat een auto zwaar beschadigd naast de weg staat en een andere auto tegen de vangrail. De N50 werd daardoor in beide richtingen gesloten. Het onderzoek naar de toedracht van het ongeval is nog bezig en zal volgens de politie ook nog geruime tijd duren.
Over de identiteit van de slachtoffers is nog niets bekend.