Vrouw (39) ernstig mishandeld bij geweldsincident Bedum, verdachte verongelukt bij Kampen (update)

Hulpdiensten op de plek van het dodelijke ongeval op de N50
Hulpdiensten op de plek van het dodelijke ongeval op de N50 © Persbureau Meter/ANP
De verdachte van het geweldsincident aan de Sportlaan in Bedum woensdagavond is omgekomen bij het ongeluk op de N50 bij Kampen. De 41-jarige man uit de gemeente Het Hogeland werd verdacht van poging tot doodslag op een 39-jarige vrouw uit dezelfde gemeente.
Na het geweldsincident in Bedum sloeg de man op de vlucht. Op de N50 bij Kampen kwam hij om het leven bij een botsing met een andere auto. Ook twee inzittenden van die auto, een man en vrouw uit Emmeloord, kwamen bij het ongeluk om het leven.

'Man sloeg met hamer op auto'

Wat er omstreeks 18.30 uur woensdagavond precies is gebeurd aan de Sportlaan in Bedum kan de politie niet zeggen. Wel dat het een incident 'in de relationele sfeer' betreft. Het vrouwelijke slachtoffer is daarbij ernstig mishandeld. Over de aard van haar verwondingen is niets bekend.
Geen strafzaak meer door overlijden verdachte
Omdat de enige verdachte in de zaak rond het geweldsincident in Bedum om het leven is gekomen, beschouwt het Openbaar Ministerie die zaak als 'niet-ontvankelijk'. Wel wordt er nog nader onderzoek gedaan. De politie wil namelijk weten wat er vooraf ging aan de ernstige mishandeling van de 39-jarige vrouw.
Tegen verslaggever Jeroen Berkenbosch vertellen diverse bronnen in Bedum donderdagochtend wat zij hebben gehoord. 'Een vrouw zou in een geparkeerde auto hebben gezeten om haar kind van voetbaltraining op te halen. Op dat moment kwam haar ex eraan. De man zou een hamer bij zich hebben gehad en daarmee op de auto hebben geslagen. Omstanders belden vervolgens de politie, waarna de man op de vlucht sloeg.'
Op de plek waar het geweld plaatsvond, liggen glasscherven op straat.
Glasscherven op de plek van het geweldsincident in Bedum
Glasscherven op de plek van het geweldsincident in Bedum © Jeroen Berkenbosch/RTV Noord

Achtervolging

De politie heeft woensdagavond direct een onderzoek ingesteld naar de verdachte. Omdat zijn kenteken bekend was, kon de auto waarin de man reed, worden getraceerd op de A6. 'De auto werd rond half negen gezien op de A6, waarop de achtervolging is ingezet', zegt een woordvoerder van de politie.
Aan de achtervolging kwam een eind toen de wagen van de verdachte bij Kampen frontaal op een andere auto botste. Een van de voertuigen vloog in brand.
De verdachte zat alleen in zijn voertuig en is overleden. Daarnaast zijn de twee inzittenden van het andere voertuig overleden. Het betreft een man (68) en vrouw (67) uit Emmeloord. Zij hebben geen betrokkenheid bij het incident in Bedum.
Omdat er sprake was van een achtervolging doet de Rijksrecherche onderzoek.
Update: het bericht is aangevuld met nieuwe informatie over de slachtoffers van het ongeluk op de N50.