Protest Donar afgewezen, resultaat tegen Feyenoord blijft staan

Donar-coach Andrej Stimac op archiefbeeld
Donar-coach Andrej Stimac op archiefbeeld © JK Beeld
De uitslag van de wedstrijd van Donar tegen Feyenoord van zondag 23 oktober blijft staan. Het duel eindigde in 89-87, maar de Rotterdammers kregen onterecht een extra punt toegekend, waarna Donar protest aantekende.
Feyenoord kreeg er in de verlenging, bij een stand van 85-80, onterecht een punt bij na een gemiste vrije worp van Shavar Reynolds jr.. De spelers en staf protesteerden gelijk, maar de stand werd niet aangepast. De Groningse basketbalclub tekende een dag later officieel protest aan bij de arbitragecommissie van de BNXT League, maar krijgt dus nul op het rekest.
Bij Noord Vandaag ging verslaggever Karel-Jan Buurke in op de Europese uitschakeling van Donar. Woensdagavond beleefde de basketbalclub een afstraffing tegen BC Kalev/Cramo:
Verslaggever Karel-Jan Buurke over de Europese uitschakeling van Donar

Onjuiste procedure

De geschillencommissie heeft het protest van Donar afgewezen, omdat de aanvoerder niet binnen vijftien minuten na de wedstrijd de wedstrijdcommissaris heeft geïnformeerd. Hierdoor is de procedure niet op de juiste manier gevolgd, waardoor het protest niet inhoudelijk kan worden behandeld.

Niet in beroep

Donar gaat niet in beroep tegen deze uitspraak. 'Donar gaat zich verder focussen op het verbeteren van de prestaties op het veld', voegt de club toe op haar website.