Oud-Voicekandidaat Lars Koehoorn timmert hard aan de weg als muziekproducent

Lars Koehoorn met het nieuwe album van  Nick en Simon
Lars Koehoorn met het nieuwe album van Nick en Simon © RTV Noord/Jasmijn Wijnbergen
Lars Koehoorn uit Winschoten is hard op weg om een succesvol muziekproducent te worden. Hij schreef onder meer de titelsong van de documentaire over Andre Hazes Junior, een lied voor Waylon en het nummer 'Van goed naar beter' voor het afscheidsalbum van Nick en Simon.
'Van goed naar beter' lag al een tijdje op de plank voordat het Volendam bereikte, vertelt Koehoorn, die bekend werd als zanger in The Voice of Holland in 2019. Het schrijven van het nummer ging Koehoorn en zijn compagnon goed af. 'We hadden onszelf een uur de tijd gegeven, en daar kwam dit nummer uit. De volgende dag was ik weer in Winschoten, en ik dacht ik ga het direct afmaken. Toen ben ik de gitaren op gaan nemen, de piano en de drums. Eigenlijk alles wat je hoort in deze single. En aan het einde van de dag was dat gewoon klaar.'

Studio in Winschoten

Koehoorn is vaak in het westen te vinden om nummers op te nemen en samen te werken met andere artiesten, maar in zijn studio in Winschoten maakt hij veel van zijn werk af. Hij schrijft daar nummers, maar speelt ook gitaar, drums en piano in voor sommige nummers.
Oud-Voicekandidaat Lars Koehoorn timmert hard aan de weg als muziekproducent

Inspiratie voor nummers

De muziekproducent vindt het fijn dat hij begin dit jaar gestopt is met zingen. Op die manier heeft hij meer ruimte voor het produceren van muziek. Waar zijn inspiratie voor het schrijven van de nummers vandaan komt, is voor hemzelf nog een vraag. 'Ik zit nu elke dag met andere artiesten in verschillende genres en met allemaal andere ideeën. Zij komen met nieuwe inspiratie en ideeën aan waar ik weer mee verder kan. In principe als ik een sessie heb, staat er aan het einde van de dag minimaal een liedje klaar om uitgebracht te worden.'
Toch lijkt zijn inspiratie ook gewoon uit zijn omgeving te komen. De oplettende luisteraar kan de Winschoter kerktoren horen in de song Crossroads van André Hazes Junior.

Lees ook: